Ο Σαουδάραβας πρίγκιπας επιστρέφει για αγορά της Γιουνάιτεντ

Αναζοπυρώνεται το ενδιαφέρον του πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς οι επαφές γαι εξαγορά της Νιουκάστλ έναντι 400 εκατ. ευρώ έχουν παγώσει τις τελευταίες εβδομάδες.

Σε πρώτο πλάνο περνάει ξανά η αγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον διάδοχο του  θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

Το κονσόρτιουμ που εκπροσωπεί τον Πρίγκιπα φέρεται να έχει παγώσει τις προχωρημένες επαφές του με τον ιδιοκτήτη της Νιουκάστλ, Μάικ Άσλεϊ, για να επενδύσει στις Καρακάξες και σύμφωνα με αγγλικά δημοσιεύματα, στρέφεται και πάλι στον Νο1 στόχο του.

Η οικογένεια των Γκλέιζερς, στην οποία ανήκει το κλαμπ των Κόκκινων Διαβόλων, είχε απαντήσει αρνητικά στην πρώτη πρόταση του Σαουδάραβα πριν από ενάμιση χρόνο και πλέον τα ρεπορτάζ εκτιμούν ότι με μία πρόταση πάνω από 4 δις. ευρώ για την εξαγορά του, θα σκεφτούν να παραχωρήσουν τις μετοχές τους, 15 χρόνια μετά την διοίκηση του Μάλκολμ Γκλέιζερ.

Είναι δεδομένο ότι η πρόσφατη έκθεση των οικονομικών στοιχείων του συλλόγου για το τελευταίο τρίμηνο του 2019, στην οποία παρουσιάστηκε αύξηση του χρέους και μείωση των εσόδων, δίνει τροφή για τα σενάρια διαδοχής στον ιδιοκτησιακό θώκο, αν και η πλευρά της Premier League θα έχει τον τελευταίο λόγο, που μπορεί να είναι αποτρεπτικός.

Η διοργανώτρια Αρχή παρακολουθεί στενά την Σαουδική Αραβία για εκμετάλλευση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του πρωταθλήματος μέσω παράνομης αναμετάδοσης και πειρατικού διαμοιρασμού, συνεπώς, ενδέχεται να μπλοκάρει την προσπάθεια του μπιν Σαλμάν.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις