Νίκη-μισή πρόκριση για “Σίτι” στη Μαδρίτη

Η Μάντσεστερ Σίτι μπορεί να έχει τιμωρηθεί από την ΟΥΕΦΑ, σε πρώτη φάση τουλάχιστον κι ενώ εκκρεμεί η έφεσή της στο CAS, με διετή αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, για την τρέχουσα σεζόν ωστόσο συγκαταλέγεται στα φαβορί για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ και το απέδειξε το βράδυ της Τετάρτης (26/2), κερδίζοντας με 2-1 τη Ρεάλ Μαδρίτης μέσα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Οι «πολίτες» ήταν καλύτεροι στο πρώτο ματς των «16» με τη «βασίλισσα», έχασαν σημαντικές ευκαιρίες με Γκαμπριέλ Ζεζούς και Μαχρέζ, αλλά κόντρα στη ροή του αγώνα ο Ίσκο άνοιξε το σκορ στο 60′ για την ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν.

Δεν πτοήθηκαν όμως οι παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα, ισοφάρισαν στο 78′ με κεφαλιά του Γκαμπριέλ Ζεζούς και στο 83′ ο Ντε Μπράινε ολοκλήρωσε την ανατροπή με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, παράβαση που κέρδισε ο Στέρλινγκ από τον Καρβαχάλ.

Τρία λεπτά αργότερα έμεινε και με 10 παίκτες η Ρεάλ λόγω αποβολής του Σέρχιο Ράμος και η Σίτι έχει πια σαφές προβάδισμα για την πρόκριση στους «8» εν όψει της ρεβάνς στο «Έτιχαντ».

Την ίδια στιγμή, η Γιουβέντους πήγε μπλαζέ στη Γαλλία και την… πάτησε ενάντια στη Λυών, που με γκολ του Τουσάρ στο 31′ πήρε μεγάλη νίκη και έβαλε σε μπελάδες τη «Μεγάλη Κυρία», η οποία καλείται στο Τορίνο να κάνει την ανατροπή.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις