Έτοιμος για το παιχνίδι με Παναθηναϊκό ο Βόλος

Η προετοιμασία των παικτών του Βόλου ενόψει της αυριανής αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (1/3, 19.00) ολοκληρώνεται σήμερα και στη συνέχεια ο Στέφανος Ξηροφώτος θα ανακοινώσει τα ονόματα των παικτών που θα συμπεριληφθούν στην αποστολή. Εκτός θα μείνουν ο τιμωρημένος Βασίλης Μάντζης, ο οποίος εκτίει την τρίτη και τελευταία αγωνιστική της ποινής του και ο Βαγγέλης Οικονόμου, ο οποίος είναι τραυματίας.

Στο αυριανό παιχνίδι αναμένεται να υπάρξουν ορισμένες αλλαγές στην ενδεκάδα, όσον αφορά το σχήμα που σκοπεύει να παρατάξει ο Στέφανος Ξηροφώτος. Ο πρώην προπονητής των «κυανέρυθρων», Αλμπέρτο Γκαγιέγκο, αρέσκονταν στο να αγωνίζεται η ομάδα με διάταξη 3-5-2. Το πιθανότερο είναι κόντρα στους «πράσινους» ο Βόλος να παραταχθεί με διαφορετική διάταξη (4-2-3-1).

Ο Στέφανος Ξηροφώτος δούλεψε τις τελευταίες μέρες με τους παίκτες, πάνω στην τακτική που θα ακολουθήσει η ομάδα στο αυριανό παιχνίδι. Οι «κυανέρυθροι» δείχνουν στα τελευταία παιχνίδια αδυναμία στην επίτευξη του γκολ (ήταν άσφαιροι στα δύο τελευταία εντός έδρας ματς) και καλούνται να σκοράρουν απέναντι σε μια ομάδα που είναι «σφιχτή» στην άμυνα.

Πάντως, όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στη βαθμολογία, στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, δεν υπάρχει ενδιαφέρον, όσον αφορά την υπόθεση παραμονή στην κατηγορία. Ο Πανιώνιος είναι σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και πολύ δύσκολα θα αποφύγει να τερματίσει τελευταίος στα πλέι άουτ (υπολείπεται επτά βαθμούς από τον προτελευταίο Παναιτωλικό). Θυμίζουμε, πως η ομάδα που θα τερματίσει στην προτελευταία θέση (13η) της κατάταξης θα δώσει αγώνες μπαράζ με την ομάδα που καταλάβει τη 2η θέση στη Σούπερ Λιγκ 2, με το νικητή να αγωνίζεται τη νέα χρόνια στη μεγάλη επαγγελματική κατηγορία. Όσον αφορά την ομάδα που θα τερματίσει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας υποβιβάζεται στη Σούπερ Λιγκ 2.

Ο Βόλος και οι υπόλοιπες ομάδες που θα λάβουν μέρος στα πλέι άουτ (πλην του Παναιτωλικού και του Πανιωνίου), αισθάνονται ασφαλείς, καθώς δεν κινδυνεύουν να μπλέξουν σε περιπέτειες και θα κυνηγήσουν με πάθος την 7η θέση, ελπίζοντας σε παν ενδεχόμενο. Κι αυτό, καθώς όπως έχουμε τονίσει, μπορεί και η 7η θέση να οδηγήσει σε έξοδο στην Ευρώπη, αν υπάρξουν ομάδες, από αυτές που θα αγωνιστούν στα πλέι οφ, που δεν θα πληρούν τις προϋποθέσεις αδειοδότησης από την ΟΥΕΦΑ (σ.σ. Παναθηναϊκός, Άρης).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις