Βεργέτης: «Κρίμα για την προσπάθεια»

Στον τρόπο που η ομάδα του πέταξε ακόμη δύο πολύτιμους βαθμούς στάθηκε ο Στάικος Βεργέτης στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με την Τρίγλια, στον οποίο η ομάδα της Χαλκιδικής πέτυχε δύο γκολ στα τελευταία πέντε λεπτά και ισοφάρισε το 2-0 με το οποίο είχε προηγηθεί η Νίκη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Βεργέτη όπως απομαγνητοφωνήθηκαν από το goalpost.gr:

«Είναι πολύ δύσκολο να μιλήσει κάποιος τέτοιες στιγμές. Σε δύο συνεχόμενα ματς, για δευτερόλεπτα χάσαμε δύο νίκες και τέσσερις σημαντικούς βαθμούς. Πιθανότατα είναι αδυναμία μας να διαχειριστούμε το υπέρ μας αποτέλεσμα. Δεν έχουμε την εξυπνάδα στα τελευταία λεπτά να κρατήσουμε την μπάλα και να τελειώσουμε το παιχνίδι. Παρά το γεγονός πως μετά το ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου, το συζητήσαμε και το αναδείξαμε με τους ποδοσφαιριστές. Εντούτοις για δεύτερη συνεχόμενη φορά μας πονάει πάρα πολύ που συμβαίνει το ίδιο πράγμα. Πρέπει να «σκύψουμε» στο πρόβλημα γιατί είναι κρίμα για την προσπάθεια που καταβλήθηκε.

Δικαιολογίες του τύπου «παίξαμε με εντεκάδα ανάγκης» και είχαμε πολλές απουσίες δεν τις δέχομαι γιατί αυτές οι δικαιολογίες είναι για τους αδύναμους. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, όταν έχεις 2-0 υπέρ σου αποτέλεσμα, έχεις πέντε λεπτά να λήξει το ματς και δεν μπορείς να το διαχειριστείς.

Είμαι πάρα πολύ στεναχωρημένος απέναντι στον κόσμο της ομάδας που έρχεται στο γήπεδο και στηρίζει και του στερήσαμε για δεύτερη συνεχόμενη φορά τη δυνατότητα να πανηγυρίσει μία νίκη, επειδή δεν διαχειριστήκαμε σωστά τα τελευταία δευτερόλεπτα.

Αυτό που πρέπει να γίνει τώρα είναι μία αποφόρτιση της ομάδας γιατί έχει στρεσαριστεί. Έχουμε τέσσερα παιχνίδια σ’ έναν μήνα και όπως έχουμε πει πρέπει να δώσουμε των 100% των δυνάμεών μας. Είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε απέναντι στους εαυτούς μας, στις οικογένειές μας και στον σύλλογό μας».

Για το αν επηρέασε τη ψυχολογία των ποδοσφαιριστών το γκολ που δέχθηκαν με τον Ολυμπιακό Βόλου στην τελευταία φάση του αγώνα: «Και κακό να είχε κάνει στη ψυχολογία, κερδίζαμε 2-0 στο σημερινό παιχνίδι. Δε νομίζω πω φταίει αυτό».