Βελιτζέλος: Χαρούμενος που επέστρεψα (video)

Τις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής της Νίκης έκανε ο Κώστας Βελιτζέλος, λίγο πριν την απογευματινή προπόνηση της ομάδας. Ο 43χρονος τεχνικός τόνισε πως είναι χαρούμενος που επιστρέφει σ’ ένα οικείο περιβάλλον που έχει ζήσει ανεπανάληπτες στιγμές και το μόνο που μπορεί να υποσχεθεί είναι πως θα δώσει και την ψυχή του για να βοηθήσει το νέο ξεκίνημα της ομάδας. Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κώστας Βελιτζέλος:

«Επανέρχομαι μετά από ένα χρονικό διάστημα σ’ έναν οικείο χώρο για μένα, σε μία ομάδα με την οποία ζήσαμε ανεπανάληπτες στιγμές πριν από δύο χρόνια. Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό, γιατί βρίσκω πρόσωπα που συνδεθήκαμε αρκετά μαζί. Όλα αυτά είναι ότι καλύτερο για να ξεκινήσει ιδανικά μία συνεργασία.

Δεν υπάρχουν πολλά λόγια τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Δεν είναι ώρα ούτε για υποσχέσεις, ούτε για ανακοινώσεις. Πρέπει πρώτα να μάθω αρκετά πράγματα για την ομάδα και αυτό θα πρέπει να γίνει σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Το μόνο που μπορώ να πω με σιγουριά, είναι πως είμαι εδώ για να βοηθήσω με όλη μου την ψυχή και όλες μου τις δυνάμεις σε αυτό το νέο ξεκίνημα της ομάδος. Και θα πρέπει να συμπληρώσω πως είμαι χαρούμενος που διαπίστωσα για το πόσα βήματα έκανε αυτή η ομάδα σε τόσο σύντομο χρόνο για να μπορέσει να ξανασταθεί στα πόδια της».

Για τη στελέχωση του τεχνικού τιμ:

«Την Κυριακή θα είμαι κανονικά στον πάγκο της ομάδας. Προπονητής τερματοφυλάκων θα αναλάβει ο Νίκος Γρηγοριάδης, ο οποίος έχει αρκετά χρόνια εμπειρίας στο χώρο, ενώ για γυμναστή θα συνεχίσουμε με τον κ. Νίκο Αθανασιάδη, μέχρι νεοτέρας».

Για τον αν παρακολουθούσε τις εξελίξεις στη Νίκη:

«Ομολογώ ότι απ’ όταν έφυγα από ‘δω, ποτέ δεν έπαψα να μαθαίνω τα νέα της ομάδας. Παρακολούθησα και το περσινό ξεκίνημα στη Σούπερ Λιγκ αλλά και το φετινό στη Γ’ Εθνική. Έχοντας ζήσει σ’ αυτή την ομάδα, αυτό που ξέρω πως δεν λείπει σίγουρα, είναι η δυναμική που έχει ο Σύλλογος. Η έλευσή μου έχει να κάνει με το ότι πιστεύω πως μπορούν να γίνουν ακόμη περισσότερα πράγματα στην ομάδα».

Για το αν ήταν εύκολη η απόφαση για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Νίκης:

«Ήταν αρκετά εύκολη η απόφαση. Παρά τα προβλήματα που είχαμε αντιμετωπίσει όταν ήμασταν στην ομάδα, συζητώντας με τους ανθρώπους της διοίκησης κατάλαβα ότι έχουν αλλάξει πολλά πράγματα, γεγονός που με βοήθησε πολύ στο να είμαι θετικός στην επιστροφή μου»

Για το αν θα υπάρξει συνέχεια στη δουλειά του προηγούμενου προπονητή:

«Εννοείται πως θα υπάρξει συνέχεια. Η ομάδα δεν γίνεται να αλλάξει από τη μία μέρα στην άλλη. Δεν υπάρχει κάποιο μαγικό ραβδί. Αν προσπαθήσεις να κάνεις ριζικές αλλαγές από την πρώτη στιγμή, το πιθανότερο είναι να καταφέρεις να την μπερδέψεις. Κάποια πράγματα στην αρχή θα είναι λογική συνέχεια της προηγούμενης κατάστασης και από ‘κει και πέρα το συντομότερο δυνατό θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές που θα εκπροσωπούν εμένα».

Επιμέλεια: Γιώργος Αποστολακόπουλος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις