Ήττα 4-1 για τον Βόλο στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό

Δεν τα κατάφερε ο Βόλος στο δύσκολο εκτός έδρα παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Ηττήθηκε με 4-1 από τους “πράσινους” στο ΟΑΚΑ την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Σούπερ Λιγκ και ετοιμάζεται για τα πλέι άουτ, ξεκινώντας από την 12η θέση της κατάταξης.

Οι «πράσινοι» παρατάχθηκαν με δύο παίκτες που έκαναν το ντεμπούτο τους στο πρωτάθλημα: τον Βασίλη Ξενόπουλο κάτω από τα γκολπόστ και τον Βασίλη Ζαγαρίτη σε ρόλο αριστερού μπακ.

Μόλις στο 3ο λεπτό, οι παίκτες του Δώνη συνεργάστηκαν ιδανικά, ο Γιάννης Μπουζούκης έκανε την κάθετη και ο Ντόμινικ Νάγκι σημείωσε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Στα επόμενα λεπτά οι «πράσινοι» πάτησαν αρκετές φορές με αξιώσεις στα καρέ του Βόλου, χωρίς ωστόσο να καταγραφεί η μεγάλη ευκαιρία μέχρι τις καθυστερήσεις.

Η σημαντικότερη καταγράφηκε στο 18ο λεπτό, όταν ο Θανάσης Γκαραβέλης έπεσε στα πόδια του Νάγκι και δεν του επέτρεψε να διπλασιάσει τα γκολ του.

Τελικά, εκείνος που σκόραρε ήταν ο Φεντερίκο Μακέντα με κεφαλιά, έπειτα από κόρνερ του Μπουζούκη και κεφαλιά του Μπαρτ Σένκεφελντ στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου.

Ο Παναθηναϊκός είχε μόλις 3 τελικές (τόσες είχε και ο Βόλος), αλλά οι 2 κατέληξαν στα δίχτυα του Γκαραβέλη, σε ένα α’ μέρος με 58% κατοχή.

Η σέντρα του β’ μέρους επεφύλασσε δύο νέα πρόσωπα: ο Ζοάο Νούνες αντικατέστησε τον Αχιλλέα Πούγγουρα και ο Κωνσταντίνος Μπαλογιάννης τον Λευτέρη Λύρατζη.

Οι «πράσινοι» κέρδισαν δύο κόρνερ και παραβίασαν την αντίπαλη εστία με τον Σένκεφελντ στο 50’, ωστόσο το 2-0 παρέμεινε επειδή στο ξεκίνημα της φάσης ήταν οφσάιντ ο Δημήτρης Κουρμπέλης.

Το πιο ωραίο γκολ μπήκε στο 53ο λεπτό: Ο Έρικ Γέντρισεκ κεραυνοβόλησε τον Ξενόπουλο με δυνατό σουτ στο «παραθυράκι» και έδωσε ελπίδες στον Βόλο.

Αλίμονο. Ο Ίκερ Γκουαροτσένα δέχθηκε δύο κίτρινες σε διάστημα 2 λεπτών και στο 64’ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες.

Η αμυντική λειτουργία του Βόλοου απορρυθμίστηκε, το «τριφύλλι» βγήκε πολλές φορές με αξιώσεις στο… ξέφωτο και το 4-1 δεν αποφεύχθηκε.

Πρωταγωνιστής ο Μακέντα που στο 68’ έφτασε τα 12 γκολ στην εφετινή Super League 1 και στο 76’ έδωσε σπουδαία ασίστ στον Τάσο Χατζηγιοβάνη.

Στο φινάλε ο Χουάν Χοσέ Περέα αγωνίστηκε στην κορυφή και πίσω του ο Μακέντα, ενώ χρόνο συμμετοχής πήρε και ο Ούφε Μπεκ.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 14’ Μπουζούκης, 42’ Ζαγαρίτης, 62’ Μπεκ – 62’ Γκουαροτσένα, 81’ Μαξ, 86’ Μουνίθ

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 64’ Γκουαροτσένα (2η κίτρινη)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Ξενόπουλος, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας (46’ Νούνες), Ζαγαρίτης, Κουρμπέλης (77’ Μπεκ), Ανουάρ, Νάγκι (77’ Περέα), Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης, Μακέντα.

ΒΟΛΟΣ (Στέφανος Ξηροφώτος): Γκαραβέλης, Ντεντάκης, Δημόπουλος, Κανταμουρό, Φεράρι, Λύρατζης (46’ Μπαλογιάννης), Μαξ, Ζοάο (60’ Τόρες), Γκουαροτσένα, Μουνίθ, Γέντρισεκ (75’ Κάσες).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις