Καβακάς: Κανείς δεν θα μας απαγορέψει να ονειρευόμαστε

Ο προπονητής του Ο.Φ. Ιεράπετρας, Τίμος Καβακάς, φιλοξενήθηκε στο ραδιόφωνο του «Super FM» αναφέρθηκε στη μεγάλη νίκη που πέτυχε η ομάδα του στην έδρα της Βέροιας αλλά και για το πολύ σημαντικό, το κρίσιμο παιχνίδι που ακολουθεί το Σάββατο απέναντι στα Τρίκαλα στο Βουζουνεράκειο.

Ο Καβακάς επί της ουσίας έδωσε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, κάνοντας τις κρίσεις του, μεταξύ άλλων για τα Χανιά, αλλά και τον Πλατανιά, με τον οποίο όπως τόνισε, έχει διατηρήσει την επικοινωνία του.

Ακολουθούν οι δηλώσεις του.

Για το αν ο ΟΦΙ μπορεί να εκπληρώσει το ποδοσφαιρικό θαύμα και ν’ ανέβει στη Σούπερ Λιγκ 2: «Εχουμε μία πολύ αξιόλογη πορεία, έχοντας πετύχει τον πρώτο στόχο, που ήταν η όσο το δυνατόν πιο γρήγορη σωτηρία και πέντε αγωνιστικές πριν από το τέλος του πρωταθλήματος οδεύουμε πλέον σ’ έναν άλλο δρόμο, με διαφορετικό στόχο όπου είμαστε πλέον υποχρεωμένοι να τον κυνηγήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Γνωρίζουμε ότι τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα, δεν είναι εύκολα, αλλά θεωρώ ότι θα το παλέψουμε μέχρι τελευταία αγωνιστική».

Για το προσεχές ντέρμπι με τα Τρίκαλα: «Είναι ένα παιχνίδι πάρα πολύ δύσκολο, όπως είναι όλα τα παιχνίδια. Βέβαια, το συγκεκριμένο έχει έναν ακόμη μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας. Παίζουμε με μία ομάδα η οποία από την 5η αγωνιστική βρίσκεται στην πρώτη θέση και αυτό σημαίνει ότι η θέση και η πορεία της στο πρωτάθλημα δεν είναι τυχαία. Αποτελείται από ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν βιώσει τον πρωταθλητισμό, έχουν πάρει πρωταθλήματα, διαθέτουν έναν πολύ καλό προπονητή ο οποίος έχει πάρει πρωταθλήματα και ξέρει την κατηγορία. Για εμάς, είναι ένα παιχνίδι για το οποίο θα προετοιμαστούμε, γνωρίζοντας ότι έχει πολύ υψηλό κίνητρο, καθώς εφόσον κερδίσουμε, πλησιάζουμε τον πρωτοπόρο στη βαθμολογία και την ομάδα των Τρικάλων ειδικότερα στους τρεις βαθμούς και θ’ απομένουν τρία παιχνίδια… Κανείς δεν θα μας απαγορέψει τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος του πρωταθλήματος να ονειρευόμαστε».

Για το αν περίμενε όταν αναλάμβανε τον ΟΦΙ ότι θα είχε η ομάδα του αυτή την πορεία: «Η ομάδα μας εδώ και 12-13 παιχνίδια έχει μόνο μία ήττα, είναι μια ομάδα η οποία στα τελευταία 10 παιχνίδια βάσει στατιστικών -και η στατιστική δε λέει ποτέ ψέματα- είναι πρώτη στη βαθμολογία. Δηλαδή, η πορεία μας δεν είναι πορεία πρωταθλητισμού, αλλά πορεία πρωταθλητή, έχουμε συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς από κάθε άλλη ομάδα με καλύτερο συντελεστή απ’ όλες τις υπόλοιπες ομάδες. Εχει βελτιώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό το παθητικό της. Ηταν μια ομάδα που δεχόταν πάρα πολύ εύκολα γκολ και στα τελευταία παιχνίδια δημιουργούμε πάρα πολλές ευκαιρίες και πετυχαίνουμε και γκολ. Αυτή τη στιγμή, βάσει στατιστικής, η ομάδα μας είναι πρώτη, έχει συλλέξει 19 βαθμούς στα τελευταία 10 παιχνίδια, με την ομάδα των Τρικάλων, που αυτή τη στιγμή φιγουράρει στην πρώτη θέση, να έχει συγκεντρώσει 15 βαθμούς».

Για το αν διοικητικά και οργανωτικά μπορεί να σταθεί ο ΟΦΙ στη Σούπερ Λιγκ 2: «Ο ΟΦΙ είναι μία ομάδα που έχει κάνει πολύ γρήγορα βήματα, οπότε η διοίκηση δεν πρόλαβε ακόμη να σκεφτεί -γιατί η πορεία του πρωταθλητισμού ήρθε μπροστά, προέκυψε- το κομμάτι να μπορέσει να οργανωθεί καλύτερα. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι η ομάδα μας δε λειτουργεί. Ασφαλώς και τα δεδομένα της επόμενης κατηγορίας αλλάζουν και αλλάζουν κατά πολύ και αυτό θα πρέπει να το σκεφτεί πάρα πολύ καλά η διοίκηση. Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά και οι ίδιοι ότι η επόμενη κατηγορία έχει άλλες απαιτήσεις, θέλει άλλη οργάνωση και για να έχει ο ΟΦΙ μακροχρόνια πορεία, θα πρέπει να βάλει στέρεες βάσεις, όπως βοηθητικά γήπεδα, που τα χρειαζόμαστε πάρα πολύ. Αυτή τη στιγμή κάνουμε προπόνηση δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα στο Βουζουνεράκειο κι έτσι το γήπεδο δε βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άλλο γήπεδο με χόρτο και όταν υπάρχουν άσχημες καιρικές συνθήκες προπονούμαστε σε ένα πλαστικό γήπεδο, το οποίο θα έλεγα ότι είναι αρκετά καλό και μας έχει βοηθήσει ώστε να κάνουμε προπονήσεις. Ομως, σίγουρα, αυτή δεν είναι η ενδεδειγμένη λύση για μία ομάδα η οποία θέλει να βλέπει το μέλλον της με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Πρέπει οπωσδήποτε να γίνει ένα βοηθητικό γήπεδο ώστε ο ΟΦΙ να έχει το δικό του προπονητικό κέντρο. Ο Πλατανιάς κάθε μέρα έχτιζε και κάτι και γι’ αυτό έφτασε στην Σούπερ Λιγκ. Δημιούργησε το δικό του προπονητικό κέντρο. Εμείς ξεκινήσαμε τότε με τις παράγκες, μετά πήγαμε στα κοντέινερ και στη συνέχεια δημιουργήθηκαν κτιριακές εγκαταστάσεις. Αυτό προϋπόθετε χρόνο και χρήμα… Ο Πλατανιάς όταν βρέθηκε στην Σούπερ Λιγκ, το πρώτο πράγμα που έκανε, ήταν να φτιάξει τις κτιριακές του εγκαταστάσεις, δεν αναλώθηκε στο να πάρει μονάχα ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα έπρεπε σε κάθε περίπτωση να έκαναν κάπου προπόνηση… Φτιάχτηκε αμέσως το γήπεδο των Περιβολίων που βοήθησε σε πολύ μεγάλο βαθμό και μετά δημιουργήθηκε το δικό του προπονητικό κέντρο, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να είναι ανεξάρτητος».

Για το αν αισθάνεται ότι του “πηγαίνει” η Κρήτη και αν συμφωνεί ότι ο Πλατανιάς τον βοήθησε: «Ο Πλατανιάς ήταν η ομάδα που με εδραίωσε στον προπονητικό χώρο. Οταν τον ανέλαβα, ήταν τελευταίος στην Γ’ Εθνική και μέσα σε δύο χρονιές, ανέβηκε δύο κατηγορίες. Με βοήθησε πάρα πολύ και θεωρώ ότι και εγώ έβαλα ένα λιθαράκι για την καλή πορεία της ομάδας. Ασφαλώς και με βοήθησε ο Πλατανιάς και δεν θα το ξεχάσω ποτέ και ακόμα με συνοδεύει και όλοι έχουν να λένε γι’ αυτήν την ομάδα και για το ποδόσφαιρο που έπαιζε».

Για τον πρόεδρο, Θαν. Χηνόπουλο: «Είναι ένας άνθρωπος που τρέχει όλη την ημέρα για την ομάδα, προσπαθεί πάρα πολύ για την ομάδα, δαπανά πάρα πολλά χρήματα για την ομάδα. Θεωρώ μάλιστα ότι έχει όνειρα και φιλοδοξίες ώστε αυτή η ομάδα να παίξει κάποια στιγμή σε υψηλότερο επίπεδο και να οργανωθεί πάρα πολύ καλά, αυτό είναι κάτι που το έχω αντιληφθεί. Ο ΟΦΙ έχει κόσμο. Θεωρώ ότι το γήπεδο το Σάββατο θα είναι γεμάτο, θα υπάρχει στις εξέδρες πάνω από 2.000 κόσμος. Αγαπάει πάρα πολύ την ομάδα ο κόσμος, τη στηρίζει. Το Σάββατο, ο κόσμος θα δώσει βροντερό παρών γιατί εάν το περασμένο Σάββατο πετύχαμε μία ιστορική νίκη στη Βέροια, νομίζω ότι το παιχνίδι του Σαββάτου είναι επίσης ιστορικό και είναι ένα παιχνίδι “μετάβασης” για την ομάδα μας».

Για τα Χανιά και αν πιστεύει ότι μπορούν να διεκδικήσουν την άνοδο: «Είναι μία ομάδα η οποία πέρασε την δυσκολία της με όχι και τόσο καλά αποτελέσματα στο ξεκίνημα. Οι άνθρωποι της διοίκησης, τους οποίους γνωρίζω δεν βιάστηκαν να πάρουν αποφάσεις, στήριξαν τον προπονητή. Η στήριξη τους αυτή είχε σαν αποτέλεσμα την καλή πορεία της ομάδας. Αυτή τη στιγμή, η ομάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και διεκδικεί μία θέση στα μπαράζ και ν’ αλλάξει κατηγορία. Βέβαια, υπάρχει ένα μειονέκτημα γιατί στα μπαράζ θα παίξουν με μία ομάδα από την Α’ Εθνική και δεν ξέρω εάν θα είναι τόσο εύκολο, αλλά σ’ ένα παιχνίδι όλα γίνονται. Θεωρώ ότι η ομάδα έχει όλα τα φόντα, διοικητικά παρουσιάζει σταθερότητα, έχει κόσμο που πιστεύει στην ομάδα και αν η στήριξη από πλευράς κόσμου -γιατί τα Χανιά έχουν πάρα πολύ κόσμο- γίνει πιο έντονη, αυτό θα είναι πολύ σημαντικό. Υπάρχει ένας έμπειρος προπονητής ο οποίος μπορεί να διαχειριστεί τέτοιες καταστάσεις και απ’ ό,τι φάνηκε σε μια πολύ δύσκολη στιγμή το διαχειρίστηκε πολύ καλά και έφερε τα πράγματα εκεί που έπρεπε. Νομίζω ότι τα Χανιά έχουν όλα τα φόντα να πρωταγωνιστήσουν και να αλλάξουν κατηγορία, γιατί όχι».

Για το αν έχει “κρατήσει” επικοινωνία με τους ανθρώπους του Πλατανιά: «Εχω επικοινωνία, ναι. Θα έλεγα αυτή την περίοδο σε μεγαλύτερο βαθμό απ’ ό,τι πριν από καιρό. Δεν έχω χάσει ποτέ την επικοινωνία ούτε με τον Δημήτρη Μαθιουλάκη ούτε με τον Στέλιο Βαρουξάκη. Αυτό που έζησα στον Πλατανιά προπονητικά και οι σχέσεις που αναπτύχθηκαν και γι’ αυτό μετά την φυγή μου θα έλεγα ότι υπήρξε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα που υπήρξε μια πικρία και από τις δύο πλευρές είναι γιατί πραγματικά αγαπηθήκαμε μεταξύ μας και ήμασταν φίλοι. Τότε, για τον Πλατανιά μιλούσε όλος ο ποδοσφαιρικός χώρος. Νομίζω ότι πληγωθήκαμε και οι δύο, αλλά πέρασε αυτό το διάστημα… Ασφαλώς πάντα ρωτάω και ενδιαφέρομαι για την ομάδα και ειδικότερα πέρσι μου έδωσε μια πολύ μεγάλη χαρά με την πορεία που είχε, ενώ φέτος μας δίνει μια μεγάλη στεναχώρια γιατί περιμέναμε κάτι καλύτερο. Θέλω να πιστεύω ότι ο Πλατανιάς θα διατηρηθεί αν μη τι άλλο σε αυτόν εδώ το χώρο γιατί χρειάζεται πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια».

Πηγή: athlitiko

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις