Κούγιας: «Χαριστικές ποινές για ΠΑΟΚ και Ξάνθη με χαριστική τροπολογία της κυβέρνησης»

Ανακοίνωση μέσω της οποίας κάνει λόγο για χαριστικές ποινές σε ΠΑΟΚ και Ξάνθη για την υπόθεση της πολυιδιοκτησίας, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση πέρασε χαριστική τροπολογία, εξέδωσε ο Αλέξης Κούγιας.

«Με την απόφαση τους κατεξευτέλισαν τις νομικές γελοιότητες, τις οποίες ανέπτυσσαν οι δικηγόροι του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης με πρωταγωνιστή τον κ. Μπαλτάκο», επισημαίνει ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ.

«Μετά από αυτή την εξέλιξη και τις χαριστικές ποινές στην Ξάνθη και στον ΠΑΟΚ, από αύριο με τον πλέον επίσημο τρόπο θα μπορεί ο οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας να μεταβιβάζει κρυφά σε παρένθετα πρόσωπα την εταιρεία του, να εισπράττει εκατομμύρια ευρώ, να παριστάνει τον ιδιοκτήτη και τον πρόεδρο, να συμμετέχει στα αρμόδια όργανα για το μέλλον του ποδοσφαίρου, να ψηφίζει στις εκλογές της ΕΠΟ και το κυριότερο όλων να στήνουν με τον πραγματικό ιδιοκτήτη ολόκληρο το πρωτάθλημα», τονίζει ο γνωστός ποινικολόγος.

Η προσωπική δήλωση Κούγια

Πριν από λίγη ώρα πληροφορήθηκα το σκεπτικό και το διατακτικό της κρίσεως των δύο δικαστών του Μονομελούς Δικαιοδοτικού Οργάνου της Super League, της κας Τσαγκιά και του κ. Μάρκου, οι οποίοι καταδίκασαν και τις δύο ΠΑΕ (ΠΑΟΚ & Ξάνθη) τόσο για την πολυιδιοκτησία, όσο και για την παράνομη μεταβίβαση των μετοχών της Ξάνθης.

Εκτός της ηθικής και νομικής μου δικαίωσης, διαπιστώνω δύο πολύ σημαντικές νομολογιακές εξελίξεις:

1) Ότι με την απόφαση τους κατεξευτέλισαν τις νομικές γελοιότητες, τις οποίες ανέπτυσσαν οι δικηγόροι του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης με πρωταγωνιστή τον κ. Μπαλτάκο, αφού και οι δύο δικαστές ερεύνησαν τόσον την ουσία, αλλά και προχώρησαν και σε ερμηνεία και εφαρμογή των σχετικών νόμων και κανονισμών, αλλά το κυριότερο κονιορτοποίησαν τους κωμικούς ισχυρισμούς, περί το ότι τα μέλη της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού αδίκησαν τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη καταδικάζοντας τους στην ποινή του υποβιβασμού για την πολυιδιοκτησία και της ανακλήσεως του πιστοποιητικού συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Ξάνθης για την απόκρυψη της μεταβιβάσεως των μετοχών για να μην αποκαλυφθεί η πολυιδιοκτησία, αφού ουσιαστικά επανέλαβαν τις σκέψεις και το διατακτικό του πορίσματος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, εφαρμόζοντας παρανόμως, κατά την κρίση μου, την χαριστική τροπολογία της κυβέρνησης, όσον αφορά τις ποινές, αφού αντί του υποβιβασμού που προβλεπόταν όταν έγιναν οι παραβάσεις, αφαίρεσε μόνο 12 βαθμούς από την ΠΑΕ Ξάνθη και μόνο 7 βαθμούς από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, και

2) Ότι με την απόφαση του κ. Μάρκου έγινε δεκτή η πρόσθετη παρέμβαση της ΠΑΕ ΑΕΛ και δικαιούμεθα πλέον να είμαστε παρόντες στην επιτροπή εφέσεων, όταν θα εκδικαστεί οριστικά η υπόθεση.

Μετά από αυτή την εξέλιξη και τις χαριστικές ποινές στην Ξάνθη και στον ΠΑΟΚ, από αύριο με τον πλέον επίσημο τρόπο θα μπορεί ο οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας να μεταβιβάζει κρυφά σε παρένθετα πρόσωπα την εταιρεία του, να εισπράττει εκατομμύρια ευρώ, να παριστάνει τον ιδιοκτήτη και τον πρόεδρο, να συμμετέχει στα αρμόδια όργανα για το μέλλον του ποδοσφαίρου, να ψηφίζει στις εκλογές της ΕΠΟ και το κυριότερο όλων να στήνουν με τον πραγματικό ιδιοκτήτη ολόκληρο το πρωτάθλημα.

Αντιλαμβάνομαι την δύσκολη θέση των τακτικών δικαστών, όταν προηγουμένως έχει τρομοκρατηθεί ολόκληρη η κυβέρνηση μιας χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά πλέον με την απόφαση τους άνοιξαν διάπλατα και με νόμιμο τρόπο την πόρτα για την καταστροφή του ελληνικού ποδοσφαίρου, αφού σήμερα κιόλας στην Super League θα συμμετέχουν στην κλήρωση των play-off και των play-out οι ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Ξάνθη, οι οποίες με την κρίση, εκτός των μελών της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, των τακτικών δικαστών, οι εταιρείες ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Ξάνθη ανήκουν στον κ. Ιβάν Σαββίδη και στην οικογένεια του.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις