Δεσπόζει το ντέρμπι του Μάντσεστερ

Το ντέρμπι του Μάντσεστερ ανάμεσα σε Γιουνάιτεντ και Σίτι είναι αυτό που ξεχωρίζει στην 29η αγωνιστική της Premier League. Οι δύο ομάδες οι οποίες αναγκαστικά θα… αποφύγουν τις χειραψίες λόγω κοροναϊού (έπειτα από απόφαση της διοργανώτριας αρχής) θέλουν τη νίκη όσο τίποτα άλλο όχι μόνο για βαθμολογικούς, αλλά κυρίως για ψυχολογικούς λόγους.

Οι γηπεδούχοι του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ που κέρδισαν πολύ εύκολα με 3-0 εκτός έδρας για λογαριασμό του FA CUP την Ντέρμπι Κάουντι του Γουέιν Ρούνεϊ, βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση. Ο Νορβηγός προπονητής, ο οποίος είδε την ομάδα του την προηγούμενη εβδομάδα να περνά και το εμπόδιο της Κλαμπ Μπριζ για τη φάση των «32» του Europa League δεν θα έχει στη διάθεση του τον Λι Γκραντ, τον Πολ Πογκμπά και τον Μάρκους Ράσφορντ.

Από την άλλη, το σύνολο του Πεπ Γκουαρντιόλα, αφού ξεπέρασε το σοκ της τιμωρίας της UEFA, έχει παρουσιάσει σημαντική βελτίωση στις τελευταίες αγωνιστικές του υποχρεώσεις. Πήρε την εκτός έδρας νίκη απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης (2-1), την οποία ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Τρίτη (17/3), για τη φάση των «16» του Champions League και κέρδισε την Άστον Βίλα (2-1) στον τελικό του Λιγκ Καπ. Ο Καταλανός τεχνικός δεν θα μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Εμερίκ Λαπόρτ, ενώ εξαιρετικά αμφίβολος είναι ο Κέβιν Ντε Μπρόινε.

Εκτός από το μεγάλο αυτό παιχνίδι, στο πρόγραμμα κυριαρχούν και τα παιχνίδια της πρωτοπόρου Λίβερπουλ που υποδέχεται την Μπόρνμουθ χωρίς τους Χέντερσον και Σακίρι και της Τσέλσι με την Έβερτον στο «Στάμφορντ Μπριζ». Δύο παιχνίδια, τα οποία θα τραβήξουν την προσοχή καθώς αναμένεται αντίδραση από την Λίβερπουλ μετά το «σπάσιμο» του αήττητου της από την Γουότφορντ, ενώ έντονο ενδιαφέρον εντοπίζεται στο αν η Τσέλσι θα συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις εν μέσω αρκετών απουσιών (Έιμπραχαμ, Καντέ, Πούλισικ και Χάντσον Οντόι).

Η προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού για τη φάση των «16» του Europa League Γουλβς, θα κληθεί να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπράιτον. Ο Νούνο Εσπίριτο Σάντο βλέπει την ομάδα του να παρουσιάζει εξαιρετική εικόνα στον αγωνιστικό χώρο με το διπλό-ανατροπή επί της Τότεναμ την προηγούμενη αγωνιστική να το πιστοποιεί. Αμφίβολος είναι ο Αντάμα Τραορέ που αντιμετωπίζει θέμα στον ώμο του.

Αναλυτικά η 29η αγωνιστική:

Σάββατο 7/3
Λίβερπουλ-Μπόρνμουθ (14:30)
Άρσεναλ-Γουέστ Χαμ (17:00)
Γούλβς-Μπράιτον (17:00)
Κρίσταλ Πάλας-Γουότφορντ (17:00)
Σαουθάμπτον-Νιουκάστλ (17:00)
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ-Νόριτς (17:00)
Μπέρνλι-Τότεναμ (19:30)

Κυριακή 8/3
Τσέλσι-Έβερτον (16:00)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μάντσεστερ Σίτι (18:30)

Δευτέρα 9/3
Λέστερ-Άστον Βίλα (22:00)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις