Σολάκης: Κάποιοι παίκτες δείχνουν αδιάφοροι

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ηλίας Σολάκης, στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του παιχνιδιού με τον Διαγόρα τόνισε τα εξής: «Γνωρίζαμε, πως αντίπαλός μας ήταν μία πολύ καλή ομάδα, η οποία τρέχει πολύ μέσα στο γήπεδο, έχει συνοχή και κλείνει όλους τους χώρους. Ξέραμε ότι θα είχαμε πολλά προβλήματα, αν η ομάδα δεν τρέξει, δεν κάνει κίνηση και δεν δημιουργήσει τις προϋποθέσεις, έτσι ώστε όταν έχουμε την μπάλα στα πόδια μας να βρούμε χώρους, να τους εκμεταλλευτούμε και να κάνουμε φάσεις για γκολ. Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν καθόλου καλοί. Είχαμε πολλές αδυναμίες όταν χάναμε την μπάλα και ο Διαγόρας στη μετάβαση, μας δημιουργούσε προβλήματα στην άμυνά μας. Δεν είχαμε τις ανάλογες επιστροφές, δεν ήμασταν καλοί, ως σύνολο μέσα στο γήπεδο.
Στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε λίγο να διορθώσουμε την εικόνα μας. Σίγουρα, το ρίσκο να πιέσουμε ψηλά, ίσως μας δημιουργούσε πρόβλημα, καθώς θα μπορούσε ο αντίπαλος να βγει στην πλάτη μας. Επιλέξαμε, όμως, αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού για να δημιουργήσουμε και εμείς κάποιες προϋποθέσεις για γκολ. Αυτές δεν ήρθαν, όπως επιθυμούσαμε. Δεν είχαμε πολλές τελικές. Σίγουρα τα παιδιά προσπάθησαν, αλλά τελικά το ματς έληξε 0-1 και δεν είμαστε καθόλου ικανοποιημένοι. Θέλαμε να αλλάξουμε την εικόνα μας, αλλά όπως βάζω πλάτη για τους ποδοσφαιριστές μου και εγώ είμαι αυτός που θα τους καλύψει, θεωρώ ότι κάποιοι παίκτες ήταν λίγο νωχελικοί. Δεν θέλω να πω αδιάφοροι, αλλά σ’ ένα παιχνίδι που είναι πολύ δύσκολο, που θέλει πολύ τρέξιμο, που έχει πολλή πίεση από τον αντίπαλο, πρέπει και οι 11 παίκτες να είναι μαχητές. Εμείς δεν είχαμε έντεκα ποδοσφαιριστές-μαχητές μέσα στο γήπεδο. Κάποια παιδιά προσπάθησαν πάρα πολύ και φάνηκε ποια ήταν αυτά, απ’ όλους όσοι είδαν το παιχνίδι. Κάποιοι παίκτες είναι αδιάφοροι και ίσως περιμένουν να λήξει το πρωτάθλημα για να φύγουν. Εμένα αυτό το πράγμα δεν με χαροποιεί. Θέλω όλοι οι ποδοσφαιριστές μέχρι και την τελευταία μέρα που θα είμαστε εδώ, που θα είμαι εγώ προπονητής σ’ αυτή την ομάδα, να δίνουν το 100%. Δεν το είδαμε αυτό στο παιχνίδι. Είναι ένα πράγμα που με προβληματίζει και με στενοχωρεί ακόμα και για τη συνέχεια».
Για το γεγονός ότι η ομάδα στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές έχει μόλις ένα βαθμό και τέρματα 1-8. «Αυτό έχει να κάνει με την επιθετική λειτουργία της ομάδας, με έναν ή δύο παίκτες. Θεωρώ ότι για να δημιουργήσεις ευκαιρίες, άσχετα αν αυτές μετατραπούν σε γκολ ή όχι, πρέπει να δουλέψει όλη η ομάδα. Όταν μία ομάδα δεν δουλεύει μέσα στο γήπεδο, οι ευκαιρίες θα είναι ελάχιστες. Εμείς αυτό το πράγμα δεν το κάνουμε στα τελευταία παιχνίδια και μοιραία έχουμε αυτά τα αποτελέσματα. Όσον αφορά το σκοράρισμα, στις προπονήσεις προσπαθώ να έχω τους παίκτες σε μία καλή κατάσταση για να είναι καλοί στο παιχνίδι της Κυριακής. Από μόνοι τους, γιατί είναι υπεύθυνα άτομα και επαγγελματίες, πρέπει να είναι σοβαροί μέχρι το τέλος της χρονιάς, ανεξάρτητα με τι προβλήματα μπορεί να έχει ο καθένας».
Για το πως σκέφτεται να διαχειριστεί την αδιαφορία που δείχνουν οι παίκτες: «Κάθε μέρα μιλάω στους ποδοσφαιριστές. Δεν μπορεί να λες συνέχεια στον ποδοσφαιριστή να είναι δραστήριος και όχι νωχελικός και στην προπόνηση να είναι πιο ταχυδυναμικός. Ένας ποδοσφαιριστής, θεωρώ, πως αν το έχει μέσα του, το βγάζει στο γήπεδο. Όπως βλέπω στις προπονήσεις, κάποιοι δουλεύουν πάρα πολύ καλά και κάποιοι, ίσως επειδή υπάρχει αυτή η βαθμολογική αδιαφορία, να θεωρούν ότι το πρωτάθλημα τελείωσε νωρίς. Είναι σίγουρα οικογενειακό θέμα, δικό μας, αλλά είναι και θέμα ατομικό. Ο καθένας πρέπει να το δουλέψει μέσα του για να μπορέσει, τουλάχιστον, μέχρι το τέλος του μήνα, να είναι 101% μέσα στην ομάδα».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις