Γεραπετρίτης: «Δεν είναι δεσμευτική η απόφαση της ΕΕΑ, νέα πραγματικότητα στο ποδόσφαιρο»

Ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης βρέθηκε στην «Δίκη στο OPEN» και μίλησε για όλα τα ζητήματα που απασχολούν το ελληνικό ποδόσφαιρο, το μνημόνιο με την FIFA και την UEFA, την υπόθεση ΠΑΟΚ, Ξάνθης και το αν η απόφαση της ΕΕΑ είναι δεσμευτική ή έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα. Επίσης μίλησε για την απόφαση της Κυβέρνησης για την πρόσφατη τροπολογία.
Ο κ. Γεραπετρίτης μιλώντας για την τροπολογία που έφερε στην Βουλή η Κυβέρνηση είπε: «Ήταν μία κεντρική επιλογή της Κυβέρνησης, μπροστά στον κίνδυνο διάρρηξης της κοινωνικής συνοχής. Είναι αδιανόητο να χωριστεί η χώρα στα δύο, όταν έχουμε τόσες προκλήσεις, σημαντικότερες. Έτσι αποφασίσαμε να φέρουμε αυτή την τροπολογία, για να μην χωριστεί η χώρα στα… δύο. Επιλέξαμε συνειδητά να κάνουμε αυτή την παραχώρηση, ώστε να έχουμε κοινωνική καταλλαγή. Το δίκαιο παραμένει δίκαιο, παραμένει αδίκημα η πολυιδιοκτησία, η παρέμβαση μας έχει να κάνει με το ύψος της ποινής, που ήταν υποβιβασμός και λειτουργούσε ανελαστικά.

Για το γεγονός ότι η απόφαση της ΕΕΑ ανακοινώθηκε την ώρα που ήταν σε εξέλιξη ο αγώνας του ΠΑΟΚ-Βόλος: «Η συγκυρία για την απόφαση δεν ήταν η κατάλληλη γιατί διεξάγονταν ένας ποδοσφαιρικός αγώνα με μία από τις εμπλεκόμενες ομάδες. Αισθάνομαι όμως ότι πραγματικά η κατάσταση είναι δυσανάλογη με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως Έθνος. Μετά την τροπολογία βλέπουμε μία σχετική ηρεμία, αυτό που έχει αξία είναι ότι μετά την παραχώρηση αυτή, άνοιξε ένα «παράθυρο» ευκαιρίας να δούμε το ποδόσφαιρο με άλλο μάτι.

Για την δική του εμπλοκή στις επαφές με την FIFA και την UEFA και γιατί δεν ήταν ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Αυγενάκης πρόσθεσε: «Δεν αντικατέστησα κανένα υφυπουργό Αθλητισμού. Είχαμε μία συγκεκριμένη εντολή, ο Πρωθυπουργός θεώρησε ότι έπρεπε να αναβαθμιστεί το θέμα σε επίπεδο Πρωθυπουργού. Εγώ ουσιαστικά ήμουν εκεί μόνο για το κομμάτι των επαφών με την FIFA και την UEFA. Ο κ. Αυγενάκης είναι άξιος και ήταν στην αίθουσα της Βουλής στην ψήφιση της τροπολογίας. Ο Πρωθυπουργός είπε ότι το… παίρνω πάνω μου. Και βάζω τον Υπουργό Επικρατείας να ασχοληθεί με τον κομμάτι των διεθνών σχέσεων, και στο να μας μεταφέρουν την τεχνική βοήθεια. Ήταν διαφορετικό αυτό που έπραξα εγώ με τον ρόλο του υφυπουργού Αθλητισμού. Όταν θα έρθει το μνημόνιο, θα ασχοληθεί ο κ. Αυγενάκης» και συνέχισε λέγοντας: «Η FIFA και η UEFA για πρώτη φορά από κοινού υπέγραψαν συνυποσχετικό. Γι’ αυτό και καθυστέρησε μερικές ημέρες, οι ίδιοι μου είπαν ότι δεν έχουν υπογράψει ποτέ κάτι τέτοιο».

Αναφορικά με το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΕΕΑ, κ. Τζουλάκης συνδέεται συγγενικά με τον κ. Αυγενάκη: «Ο κ. Τζουλάκης τοποθετήθηκε τον Αύγουστο του 2019, έχει τις ικανότητες και τα προσόντα να είναι στην θέση. Θα μπορούσε να μην είναι φυσικά συγγενικό πρόσωπο με τον κ. Αυγενάκη. Το άλλο μέλος της Επιτροπής που άλλαξε, έγινε λόγω παραίτησης προηγούμενου μέλος τον Νοέμβριο και έπρεπε βάση του νόμου να αντικατασταθεί. Είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, δεν είναι Πειραιώτης».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις