Φοβερές Λειψία και Αταλάντα συνεχίζουν στο Τσάμπιονς Λιγκ

Με εμφατικό τρόπο πήρε η Λειψία το βράδυ της Τρίτης (10/3) μια σπουδαία πρόκριση στους προημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία της, κερδίζοντας εντός έδρας την Τότεναμ με 3-0.

Σε συνδυασμό με το 0-1 του πρώτου αγώνα οι Γερμανοί έστειλαν πρόωρα σπίτι της την ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο, με τον Σάμπιτσερ να έχει «καθαρίσει» από νωρίς το παιχνίδι με τα δύο γκολ που πέτυχε στο 10′ και το 21′.

Το… κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Φόρσμπεργκ στο 87′ και οι παίκτες του Γιούλιαν Νάγκελσμαν περιμένουν χωρίς κανένα άγχος τον επόμενό τους αντίπαλο, αφού το καθήκον τους το έχουν κάνει ήδη και με το παραπάνω.

Μεγάλες στιγμές ζει και η Αταλάντα, που κέρδισε και στο «Μεστάγια» τη Βαλένθια (ήταν κεκλεισμένων των θυρών η αναμέτρηση ελέω κορωνοϊού), με το τελικό 3-4 να φέρνει τη σφραγίδα του Γιόζιπ Ίλιτσιτς.

Ο Βόσνιος φορ άνοιξε το σκορ στο 3′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι και νωρίς νωρίς έκοψε τα πόδια των «νυχτερίδων», που μετά το 4-1 του πρώτου αγώνα ήλπιζαν σε θαύμα για την ανατροπή, για να ισοφαρίσει ο Γκαμεϊρό στο 21′.

Στο 43′ ευστόχησε ξανά από την άσπρη βούλα ο Ίλιτσιτς και όλα τελείωσαν οριστικά, με Γκαμεϊρό στο 51′ και Φεράν Τόρες στο 67′ να δίνουν προβάδισμα στους Ισπανούς, αλλά ο 32χρονος επιθετικός ήταν σε μεγάλη βραδιά, φτάνοντας στο καρέ με γκολ στο 71′ και το 82′, για να προκύψει η νέα τεσσάρα των «μπεργκαμάσκι», που επίσης πέρασαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στους «8» της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις