Σενάριο για αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων για ένα ή δύο χρόνια

Μια καθυστέρηση ενός ή δύο ετών θα ήταν η «πιο εφικτή» επιλογή εάν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν αυτό το καλοκαίρι εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊού (COVID-19), όπως δήλωσε μέλος του εκτελεστικής επιτροπής της οργανωτικής επιτροπής στο Reuters.
Ο Χαρουγιούκι Τακαχάσι, δήλωσε ότι η εκτελεστική επιτροπή, μόλις έχει αρχίσει να εξετάζει τα σενάρια για τον τρόπο με τον οποίο ο ιός θα μπορούσε να επηρεάσει τους Αγώνες.

Ο Τακαχάσι έχει πει στο παρελθόν στην Wall Street Journal ότι η επιτροπή δεν είχε συζητήσει τον αντίκτυπο του ιού, αφού είχε συναντηθεί τελευταία φορά τον Δεκέμβριο πριν από την εξάπλωση της επιδημίας.

Οι διοργανωτές επιμένουν ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν θα ακυρωθούν ή θα αναβληθούν, αλλά οι χορηγοί που έχουν επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια προβληματίζονται ολοένα και περισσότερο για το πώς η επιδημία του κορωνοϊού θα επηρεάσει το κορυφαίο αθλητικό γεγονός.

Ο Τακαχάσι είπε στο Reuters ότι η οικονομική ζημία από την ακύρωση των Αγώνων ή την διεξαγωγή τους χωρίς θεατές θα ήταν υπερβολικά μεγάλη, ενώ μια καθυστέρηση μικρότερη του ενός έτους θα έρχεται σε σύγκρουση με άλλές προγραμματισμένες διοργανώσεις.