Κεκλεισμένων των θυρών η Πρέμιερ Λιγκ

LEICESTER, ENGLAND - DECEMBER 26: Trent Alexander-Arnold takes a corner during the Premier League match between Leicester City and Liverpool FC at The King Power Stadium on December 26, 2019 in Leicester, United Kingdom. (Photo by Michael Regan/Getty Images)

Τα κορυφαία πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο αναγκάζονται να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Ο κορωνοϊός δεν αφήνει άλλες επιλογές και οι κυβερνήσεις των χωρών το αντιλαμβάνονται.

Οι «Times» στο φύλλο της Πέμπτης (12/3) αποκαλύπτουν το σχέδιο της αγγλικής κυβέρνησης για την Premier League. Ποιο είναι αυτό; Αρχικά η σεζόν θα ολοκληρωθεί κανονικά τόσο στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου όσο και στις μικρότερες κατηγορίες. Αυτό αποφάσισαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε. Ωστόσο, όλα τα ματς θα διεξάγονται πλέον κεκλεισμένων των θυρών.

Από εκεί και πέρα, όλοι οι κάτοχοι διαρκείας των ομάδων της Premier League θα μπορούν να βλέπουν ελεύθερα τους αγώνες της ομάδας τους σπίτια τους χωρίς κάποια χρέωση. Οι παμπ δεν θα δείχνουν τα παιχνίδια ώστε να μη μαζεύεται εκεί ο κόσμος.

Συν τοις άλλοις, δεν θα υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη live των αγώνων στις 17:00 του Σαββάτου και τόσο μεσημέρι (14:30) όσο και το απόγευμα (19:30) θα επιτρέπεται να διεξαχθούν περισσότερα του ενός παιχνίδια. Το ίδιο ισχύει και για τις Κυριακές και τις Δευτέρες.

Όσο για τους κατόχους διαρκείας των ομάδων της Football League, θα μπορούν να δουν τα ματς μέσω iFollow streams. Αυτό εκτιμάται πως θα περιορίσει κάπως τα πράγματα. Ο κορονοϊός έχει εμφανιστεί σε πάνω από 460 άτομα στη Μεγάλη Βρετανία και υπάρχει ο φόβος πως θυα εξαπλωθεί ακόμα περισσότερο στην πορεία. Οι αρμόδιες αρχές (Premier League, Football League, Football Association) έχουν ήδη ενημερωθεί και αναμένονται οι ανακοινώσεις.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις