Τα δεδομένα για Πιτίνο και Εθνική

Η συμφωνία του Ρικ Πιτίνο με το κολέγιο Iona είναι πλέον οριστική και ο Αμερικανός τεχνικός βρίσκεται εδώ και μέρες στις ΗΠΑ, ενώ είναι άγνωστο καν αν θα επιστρέψει στην Αθήνα για να ολοκληρώσει τη σεζόν στον Παναθηναϊκό, εφόσον υπάρξει… σεζόν λόγω κορωνοϊού.

Τι γίνεται, ωστόσο, με τη συμφωνία του 67χρονου προπονητή με την Εθνική; Ο Πιτίνο είχε ενημερώσει την ομοσπονδία για την απόφασή του να αναλάβει ομάδα στο NCAA τονίζοντας πως αυτό δεν επηρεάζει την δέσμευσή του προς την ελληνική ομάδα. Άλλωστε η τρέχουσα σεζόν στο κολεγιακό πρωτάθλημα επρόκειτο να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο και η επόμενη ουσιαστικά θα άρχιζε αρκετές εβδομάδες μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ακόμη κι αν η Εθνική εξασφαλίσει το εισιτήριό της για το Τόκιο.

Ασφαλώς υπάρχουν αρκετά «αν» στην όλη εξίσωση. Ουδείς γνωρίζει αν θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες και κατ’ επέκταση τα Προολυμπιακά Τουρνουά, αφού στην παρούσα φάση προτεραιότητα έχει η δημόσια υγεία. Σε περίπτωση ματαίωσης ή μετάθεσής τους το 2021 (όλα είναι πιθανά αυτή τη στιγμή, αν και το 2021 υπάρχει Ευρωμπάσκετ), φυσικά, η συνεργασία με τον Πιτίνο θα σταματήσει πριν καν αρχίσει. Αν, πάντως, η κατάσταση με τον κορωνοϊό ομαλοποιηθεί και τηρηθούν οι ημερομηνίες για τα Προολυμπιακά Τουρνουά και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τότε δεν υπάρχει πρακτικό εμπόδιο στη συνεργασία του Πιτίνο με την ομοσπονδία. Εκτός κι αν η ομοσπονδία αποφασίσει διαφορετικά, κάτι για το οποίο μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάποια ένδειξη.

Στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει να δούμε και αν θα υπάρξει διαφοροποίηση των δεδομένων για τους παίκτες του Ολυμπιακού. Υπενθυμίζεται πως Πρίντεζης, Παπανικολάου και Κόνιαρης είχαν ανακοινώσει πως θα απέχουν από την Εθνική θεωρώντας πως ο Πιτίνο τους παραπλάνησε και ισχυριζόμενοι πως είχε δεσμευτεί ότι δεν θα δουλέψει παράλληλα στην ελληνική ομάδα και τον Παναθηναϊκό. Πλέον που… Παναθηναϊκός δεν θα υπάρχει στον ορίζοντα για τον Αμερικανό τεχνικό, μένει να φανεί αν οι παίκτες εμμείνουν στη στάση τους. Φυσικά, πάντα, υπό την προϋπόθεση πως θα γίνουν τα Προολυμπιακά Τουρνουά και κατ’ επέκταση οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις