Νέα «καμπάνα» για τον Άρη από τη FIFA, απειλή αφαίρεσης βαθμών!

 

Σε μεγάλους μπελάδες έχουν μπει οι “κίτρινοι” και φαίνεται ότι δύσκολα θα ξεμπλέξουν με την παγκόσμια ομοσπονδία, αναφορικά με τις παλιές οφειλές τους σε ποδοσφαιριστές. Τα συνολικά χρέη του συλλόγου φτάνουν στα 1,5 εκατ. ευρώ και τις επόμενες εβδομάδες θα σκάσει… φιρμάνι από τη FIFA για την υπόθεση, σύμφωνα με το “Documento”. Σε αυτό θα αναφέρεται ότι εφόσον δεν καλυφθούν οι οφειλές, θα πρέπει να αφαιρεθούν βαθμοί από τον Άρη στο πρωτάθλημα!

Βεβαίως το πρόβλημα των χρεών δεν αφορά μόνο τους Θεσσαλονικείς, αλλά κι άλλες ομάδες που κουβαλούν οικονομικές εκκρεμότητες από το παρελθόν κι αλλάζουν ΑΦΜ για να απαλλαγούν από τις δυσβάσταχτες οφειλές, τόσο σε παίκτες, όσο και προς το ελληνικό δημόσιο.

Στην παρούσα φάση όμως η FIFA ασχολείται μόνο με τα χρέη του Άρη σε παίκτες οι οποίοι φόρεσαν τη φανέλα του πριν από 8 ως 13 χρόνια. Από τον περασμένο Νοέμβριο η παγκόσμια ομοσπονδία ενημέρωσε τη διοίκηση Καρυπίδη πως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Σε πρώτη φάση επιβλήθηκε η ποινή της απαγόρευσης μεταγραφών με την προοπτική της συμμόρφωσης, στον Άρη όμως έκαναν τα… στραβά μάτια και δεν ασχολήθηκαν, θεωρώντας πως πρόκειται για χρέη της παλιάς εταιρείας. Ωστόσο για τους ξένους αξιωματούχους η ταυτότητα μίας ομάδας καθορίζεται από το όνομα, τα χρώματα της φανέλας, το σήμα, τους οπαδούς κλπ και όχι από το ΑΦΜ της. Έτσι ο Άρης θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση και οι πρώην παίκτες του πρέπει να πληρωθούν μέχρι το τελευταίο ευρώ.

Χρήματα από τους “κίτρινους” διεκδικούν μεταξύ άλλων οι Ντιόγκο Σιστόν, Κριστιάν Πορτίγια, Χαβιέρ Ούμπιντες και ο μάνατζερ του Αργεντινού που πλέον αγωνίζεται στον Ατρόμητο.

sdna.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις