Στεφανίδη: «Αλαζόνες όσοι λένε ότι θα γίνουν οι Ολυμπιακοί»

Η αθλήτρια του στίβου, Κατερίνα Στεφανίδη, μίλησε στο τηλεοπτικό κανάλι MEGA σχολιάζοντας την επιμονή των Ιάπωνων να γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Μάλιστα η Στεφανίδη χαρακτήρισε αλλαζόνες όσους λένε ότι θα γίνουν οι αγώνες το καλοκαίρι:

«Είναι λίγο παράλογα και αλαζονικά τα σχόλια τους. Και για τους αθλητές ακόμα θα ήταν καλύτερο, από την πλευρά τους, να ερχόταν ένα μήνυμα αμφιβολίας, παρά αυτή η αλαζονεία και είμαστε εκτός τόπου και χρόνου και όλα θα γίνουν κανονικά. Νομίζω ότι αυτό δημιουργεί μεγαλύτερο άγχος στους αθλητές.

Αυτή η ιδέα ότι όλα λειτουργούν κανονικά και όλα θα πάνε καλά. Κι εμείς είμαστε εδώ χωρίς προπονήσεις και ανοιχτά στάδια. Δεν είμαι η μόνη που έχω ανεβάσει video που κάνω προπονήσεις στην παραλία και στον δρόμο. Είναι πολλά τα λεφτά το καταλαβαίνω όμως το να κάνουμε Ολυμπιακούς Αγώνες στο υπερκατοικημένο Τόκιο που θα μένουμε σε ένα χωριό ο ένας πάνω στον άλλον δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Δεν είναι απλά τα πράγματα.

Από τη στιγμή που η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή συνεχίζει να λέει ότι θα γίνουν κανονικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες αυτό που θα τους ακυρώσει είναι όταν κάποιες από τις μεγάλες ομάδες θα πουν ότι δεν πάμε. Κι αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη ομάδα είναι της Αμερικής. Θεωρώ ότι η Ολυμπιακή Επιτροπή της Αμερικής θα πει “δεν πάμε” γιατί είναι επικίνδυνο και τότε θα ακυρωθούν».

Παράλληλα, η πρωταθλήτρια στο επί κοντώ Στεφανίδη μίλησε και για τον κορονοϊό σχολιάζοντας: «Νομίζω ότι πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν είμαστε σε διακοπές. Καταλαβαίνω ότι για κάποιους είναι πολύ δύσκολο να μείνουν σπίτι ειδικά όταν έχουν μια κουλτούρα σαν τη δική μας που έχουμε συνηθίσει να είμαστε συνέχεια έξω γύρω από κόσμο.

Ανεξαρτήτως ηλικίας το σωστό θα ήταν να το αντιμετωπίσουμε όλοι σαν να έχουμε τον ιό και προσπαθούμε να μην βγούμε έξω να κολλήσουμε κι άλλους».