Κορωνοϊός: 21 νέα κρούσματα, στα 352 στο σύνολο

Εικοσιένα νέα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας, ανεβάζοντας σε 352 τον συνολικό απολογισμό.

Από τα συνολικά 352 κρούσματα τα 51  είναι απροσδιόριστης πηγής μετάδοσης, είναι δηλαδή τα λεγόμενα «ορφανά».

Ήδη χθες τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα μας είχαν εκτοξευθεί στα 331, ενώ το πρωί της Κυριακής καταγράφηκε και ο τέταρτος θάνατος από τον ιό στην Ελλάδα. Ο άτυχος 53χρονος είχε βρεθεί θετικός στον κορονοϊό και τα τελευταία 24ωρα νοσηλευόταν διασωληνωμένος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που είχε παρουσιάσει χθες ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοινώθηκαν 103 νέα κρούσματα ενώ συνολικά από τα 331 τα 44 αφορούσαν εγχώρια μετάδοση, δηλαδή ανθρώπους χωρίς ταξιδιωτικό παρελθόν και χωρίς επαφή με κάποιο γνωστό επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Από τους 331 ασθενείς, οι 51 νοσηλεύονταν και οι οκτώ ήταν διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας.

Αλλαγές από σήμερα στα σούπερ μάρκετ

Με κάρτα εισόδου μπαίνουν από σήμερα οι πελάτες στα σούπερ μάρκετ, προκειμένου να μην ξαναπαρατηρηθούν οι εικόνες συνωστισμού που υπήρξαν το Σάββατο, με τον κόσμο να στριμώχνεται σε μικρή απόσταση και πλήθη να περιμένουν στα ταμία, ο ένας δίπλα στον άλλο.

Ρύθμιση για τη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των σούπερ μάρκετ από τις 7 το πρωί έως και τις 10 το βράδυ αναμένεται να περιληφθεί στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αναμένεται το βράδυ πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Στο μεταξύ, υποχρεωτική και καθολική αναστολή λειτουργίας όλων των εμπορικών καταστημάτων ζητάει η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας με επιστολή της στους υπουργούς Ανάπτυξης, Οικονομικών, Εργασίας και Υγείας.

Σε καραντίνα δύο χωριά

Σε καραντίνα λόγω κορονοϊού τέθηκαν σήμερα δύο χωριά στον Δήμο Βοΐου του νομού Κοζάνης, κοντά στην Καστοριά. Πρόκειται για τα χωριά Δαμασκηνιά και Δραγασιά.

Θα απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος στα χωριά ενώ προσέγγιση θα γίνεται μόνο από υπηρεσίες τροφοδοσίας και υγείας, με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Αδιόρθωτοι: 127 συλλήψεις για ανοιχτά καταστήματα παρά τις απαγορεύσεις

Η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες πως κλείνουν για 14 ημέρες, ξεκινώντας από το Σάββατο 14 Μαρτίου, επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος μετά από την εκτόξευση των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Κάποιοι, ωστόσο, επιμένουν να αγνοούν τα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού. Όπως ανακοινώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία, συνολικά από την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια 122 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 127 άτομα.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις