Κορωνοϊός: Η Βαλένθια ανακοίνωσε ότι το 35% της ομάδας είναι θετικό

O Αργεντινός αμυντικός της Βαλένθια, Εσεκιέλ Γκαράι, ανακοίνωσε το πρωί της Κυριακής (15/3) ότι διαγνώστηκε με κορωνοϊό, ων ο πρώτος ποδοσφαιριστής του ισπανικού πρωταθλήματος που είναι θετικός στον ιό.

Λίγες ώρες αργότερα, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, έγινε γνωστό ότι άλλα τέσσερα μέλη της πρώτης ομάδας βρέθηκαν θετικά στη νόσο.

Από το ρεπορτάζ των Marca και AS έγινε γνωστό ότι αυτοί είναι οι Ελιακίμ Μανγκαλά, Χοσέ Λουίς Γκαγιά, ο παράγοντας Πάκο Καμαράσα και ο γιατρός, Χουάν Αλιάγκα.

Με νέα ανακοίνωσή της το βράδυ της Δευτέρας (16/3) οι νυχτερίδες ανακοίνωσαν νέα κρούσματα, δεν προσδιόρισαν τον αριθμό τους, ωστόσο τόνισαν ότι το 35% της πρώτης ομάδας είναι θετικό σε κορωνοϊό.

Η ισπανική ομάδα τονίζει ότι το ματς στο Μιλάνο κυρίως (διεξήχθη κανονικά με κόσμο) για τους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ – σε μία εποχή ο κορωνοϊός ήταν σε έξαρση στην Ιταλία – συνετέλεσε στη μετάδοση του ιού, αφήνοντας σαφείς αιχμές για την UEFA και την καθυστέρηση στη λήψη αποφάσεων (η ρεβάνς στο Μεστάγια διεξήχθη, αν και κεκλεισμένων).

Ένα ακόμη στοιχείο που προδίδει τη μεγάλη μεταδοτικότητα της νόσου. Το ίδιο συνέβη και στην Ιταλία με τη Σαμπντόρια, η οποία μετρά επτά παίκτες της θετικούς σε κορωνοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι η ομάδα της Γένοβας ανακοίνωσε αρχικά την Πέμπτη (12/3) ότι ο επιθετικός, Μανόλο Γκαμπιαντίνι, νοσεί από τον COVID-19. Την Παρασκευή (14/3) έκανε γνωστό ότι άλλοι τέσσερις παίκτες της βρέθηκαν θετικοί, χωρίς ν’ ανακοινώσει τα ονόματά τους.

Αργότερα προέκυψε από το ρεπορτάζ ότι αυτοί είναι οι Ομάρ Κόλεϊ, Αντονίνο λα Γκούμινα, Άλμπιν Έκνταλ και Μόρτεν Τόρσμπι.

Στους πέντε προστέθηκαν άλλοι δυο το απόγευμα του Σαββάτου. Τόσο ο Φάμπιο Ντεπάολι, όσο και ο Μπαρτός Μπερεζίνσκι ανακοίνωσαν ότι βρέθηκαν θετικοί σε εξετάσεις για κορονοϊό μέσα από αναρτήσεις στους λογαριασμούς τους στα social media. Και στη Σαμπντόρια, όπως και στη Βαλένθια, θετικός βρέθηκε κι ο γιατρός της ομάδας.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις