Tο σχέδιο της UEFA για την επόμενη μέρα του ποδοσφαίρου μετά την αναβολή του EURO

Η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία μετά την τηλεδιάσκεψη της Τρίτης – στην οποία συμμετείχαν οι 55 χώρες – μέλη της UEFA αποφάσισε επίσημα την αναβολή του EURO 2020 και η διοργάνωση πάει για το καλοκαίρι του 2021, προκειμένου να ολοκληρωθούν φέτος, όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση, τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Στόχος της UEFA είναι να ολοκληρωθούν όλες οι διοργανώσεις, τόσο οι εθνικές όσο το Champions και το Europa League. Μάλιστα, η επιθυμητή ημερομηνία είναι η 30η Ιουνίου, αν το επιτρέψουν οι καταστάσεις και η υγεία των παικτών.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση που υπογράφει η UEFA και όλες οι επιτροπές αναφέρει:

Για τα πρωταθλήματα:
O στόχος είναι να τελειώσουν όλες οι διοργανώσεις, τόσο οι εθνικές όσο και το Champions και το Europa League. Τελική επιθυμητή ημερομηνία είναι η 30η Ιουνίου, αν το επιτρέψουν οι καταστάσεις και η υγεία των παικτών.

Πιθανό το σενάριο για ευρωπαϊκούς αγώνες τα Σαββατοκύριακα και πρωταθλήματα μεσοβδόμαδα.

Πιθανό το σενάριο να γίνουν μετατροπές στα προκριματικά αν η σεζόν δεν ολοκληρωθεί μέχρι 30 Ιουνίου.

Ομάδες εργασίας:
Μία ομάδα εργασίας θα δουλέψει στο καλεντάρι, με εκπροσώπους της UEFA, των πρωταθλημάτων και των ομάδων, ώστε να βρεθεί το πως θα επιτευχθεί ο στόχος της ολοκλήρωσης των διοργανώσεων.

Μία άλλη ομάδα εργασίας θα δουλέψει στα μέτρα για την αντιμετώπιση των οικονομικών ζημιών που έχει ήδη προκαλέσει και θα συνεχίσει να προκαλεί η πανδημία.

Για τις εθνικές ομάδες:
Τα ματς των playoff για το Euro 2020 που ήταν προγραμματισμένα για τον Μάρτιο θα αναβληθούν έως το διεθνές παράθυρο του Ιουνιου, και τότε να εξεταστεί ξανά η κατάσταση.

Η τελική φάση του Euro 2020 που ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί από τις 12 Ιουνίου εως τις 12 Ιουλίου 2020 θα αναβληθεί και θα διεξαχεί από τις 11 Ιουνίου έως τις 11 Ιουλίου 2011. Αυτό θα βοηθήσει ώστε το Euro 2020 να αποτελέσει μια μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου για όλους τους οπαδούς τους σε όλη την υφήλιο.

Οι προκριματικοί αγώνες, η 3ηκαι 4η αγωνιστική, που είχε προγραμματιστεί για τον Ιούνιο του 2021 θα προγραμματιστεί ξανά.

Η τελική φάση του UEFA Nations League και η τελική φάση του UEFA U21 και η τελική φάση του Euro 2021 των γυναικών που είχαν προγραμματιστεί το διάστημα Ιούνιος και Ιούλιος 2021 θα προγραμματιστούν ξανά.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις