Ν. Σύψας: «Αν χρειαστεί, η χώρα θα κλείσει – Προλάβαμε διασπορά στους νέους»

«Αν χρειαστεί να κλείσει η χώρα, θα κλείσει μην έχετε καμία αμφιβολία» διαβεβαίωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Νίκος Σύψας, καθηγητής λοιμωξιολογίας, και μέλος της ομάδας για την αντιμετώπιση του θανατηφόρου ιού.

«Όσοι πολίτες μπαίνουν στη χώρα πρέπει να μένουν σε καραντίνα για 14 ημέρες. Η θερμομέτρηση δεν αποδίδει γι’ αυτό δεν σπαταλούμε πόρους για θερμομέτρηση. Και με ήπια συμπτώματα δεν μένω απλώς σπίτι, αλλά υπό την αυστηρή επιτήρηση γιατρού, χρειάζεται ιατρική παρακολούθηση» διευκρίνισε. «Το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού μας δεν κινδυνεύει. Προλάβαμε τη διασπορά στους νέους ανθρώπους ευτυχώς» διαβεβαίωσε.

Ο κ. Σύψας διευκρίνισε ότι η επαρχία Γουχάν απ’ όπου ξεκίνησε η πανδημία έχει ίδιο πληθυσμό με την Ελλάδα. Για το αν θα έχει χρόνια προβλήματα κάποιος που έχει ασθενήσει από κορωνοϊό, σημείωσε ότι «είναι πολύ νωρίς να βγάζουμε συμπεράσματα για πανδημία 3 μηνών, είναι πολύ νωρίς…».

«Αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο είναι οι καπνιστές, γιατί έχουν πιέσει τους πνεύμονες τους και μπορεί να έχουν λίγο περισσότερα προβλήματα».

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις