Tσέφεριν: «Δεν μπορούσαμε να επιτρέψουμε ένα Euro με άδεια γήπεδα»

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεκσάντερ Τσέφεριν, εξήγησε το σκεπτικό της απόφασης για την μετάθεση του ΕURO για το καλοκαίρι του 2021, λόγω του κορωνοϊού.

Η UEFA ανακοίνωσε επίσημα πως λόγω της εξάπλωσης του Κορωνοϊού, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2020 αναβλήθηκε και θα διεξαχθεί πλέον από τις 11 Ιουνίου έως τις 11 Ιουλίου του 2021.

«Η υγεία των φιλάθλων, των εργαζόμενων και των παικτών πρέπει να είναι η νούμερο ένα προτεραιότητα μας και σε αυτό το πνεύμα, η UEFA παρουσίασε διάφορες επιλογές ώστε οι διοργανώσεις να μπορέσουν να ολοκληρωθούν την φετινή σεζόν με ασφαλή τρόπο και είμαι περήφανος για την ανταπόκριση του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου» τόνισε ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, Αλεκσάντερ Τσέφεριν.

«Ήταν σημαντικό, ως πρώτη αρχή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, η UEFA να ηγηθεί της διαδικασίας και να κάνει την μεγαλύτερη θυσία. Η αλλαγή του Euro2020 έχει ένα τεράστιο κόστος για την UEFA, αλλά θα κάνουμε το κάθε τι δυνατό ώστε να εξασφαλίσουμε την χρηματοδότηση και να μην επηρεαστούν η υποδομή, το γυναικείο ποδόσφαιρο και η ανάπτυξη του παιχνιδιού στις 55 χώρες μας» πρόσθεσε ο Τσέφεριν.

«Η ιδέα της διεξαγωγής ενός πανευρωπαϊκού ποδοσφαιρικού φεστιβάλ σε άδεια γήπεδα, σε εγκαταλελειμμένες περιοχές, ενώ η ήπειρος μένει απομονωμένη στο σπίτι, δεν γίνεται. Έτσι δεν θα μπορούσαμε να γιορτάσουμε την 60ή επέτειος της διοργάνωσης» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της UEFA, ο οποίος επιβεβαίωσε την απόλυτη προδιάθεση της FIFA για νέο καλαντάρι, ενώ ξεκαθάρισε ότι θα επιστραφούν τα χρήματα των εισιτηρίων που ήδη έχουν πωληθεί.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις