«Ο τελικός Τσάμπιονς Λιγκ στις 27 Ιουνίου, του Γιουρόπα στις 24»

Η τηλεδιάσκεψη της ΟΥΕΦΑ με τις ομοσπονδίες και τους συλλόγους είχε ως αποτέλεσμα την απόφαση για ολοκλήρωση των διοργανώσεων μέχρι τις 30 Ιουνίου και σύμφωνα με αυτή προγραμματίζονται οι τελικοί των δύο κορυφαίων διασυλλογικών διοργανώσεων.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου της ιταλικής Ομοσπονδίας, Γκαμπριέλε Γκραβίνα σε ραδιοφωνικό σταθμό της χώρας, η ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία σχεδιάζει την διεξαγωγή του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ στην Κωνσταντινούπολη για τις 27 Ιουνίου, ενώ προσπαθεί να ορίσει την διεξαγωγή του Γιουρόπα Λιγκ τρεις μέρες νωρίτερα.

Όσο για το στάδιο των νοκ-άουτ αγώνων που θα καθορίσουν και τις τέσσερις ομάδες των ημιτελικών, ο ισχυρός άνδρας της FIGC ανέφερε ότι θα έχουν τελειώσει μέχρι τις 9 Ιουνίου.

Από εκεί και πέρα σε ερώτηση για το πλάνο της Serie A, ο Γκραβίνα ξεκαθάρισε ότι στόχος είναι να αναπληρωθεί το χαμένο έδαφος μέσα στον Ιούνιο, διαφορετικά θα ακολουθήσει τα χνάρια της Ισπανίας και θα ζητήσει 10-15 μέρες από τον Ιούλιο, που τυπικά ανήκει στην επόμενη σεζόν.

«Για εμάς τα εθνικά πρωταθλήματα έχουν προτεραιότητα. Χάρη στην αναβολή του Euro, έχουμε περισσότερες πιθανότητες να ορίσουμε ημερομηνίες ανάμεσα σε Μάιο και Ιούνιο, ελπίζοντας ότι θα προλάβουμε το ορόσημο της 30ης του μήνα. Αν όχι, θα ζητήσουμε όπως και η Ισπανία, περιθώριο δύο εβδομάδων μέσα στον Ιούλιο».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις