Κορωνοϊός: Ώρα… μηδέν για τον πλανήτη Γη! Η πανδημία σε αριθμούς

Το πώς αναφέρονται οι ισχυρότεροι ηγέτες του κόσμου στον εφιάλτη που ονομάζεται κορωνοϊός, είναι ενδεικτικό της κατάστασης.

Ο συναγερμός είναι παγκόσμιος και η Γη βρίσκεται πια σε έναν πραγματικό πόλεμο.

Ο κορωνοϊός είναι εδώ, εξαπλώνεται ραγδαία σε όλο τον κόσμο και μία προς μία οι ισχυρότερες χώρες του πλανήτη δοκιμάζονται από την κόλαση του COVID-19.

Οι νεκροί είναι σχεδόν 9.000. Ένας αριθμός που σοκάρει αν αναλογιστεί κανείς πως ο φονικός ιός εμφανίστηκε στις αρχές μόλις του περασμένου Δεκέμβρη, στην Κίνα.

Περισσότεροι θάνατοι πάντως, έχουν καταγραφεί στην Ευρώπη παρά στην Ασία.

Από την έναρξη της πανδημίας περισσότεροι από 209.500 άνθρωποι έχουν διαγνωστεί θετικοί στον κορονοϊό SARS-CoV-2 σε 150 χώρες και εδάφη.

Τουλάχιστον 8.784 έχουν πεθάνει σύμφωνα με έναν απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζεται σε επίσημες πηγές.

Η Ευρώπη ξεπέρασε την Ασία σε θανάτους: μετρά 4.112 θύματα, έναντι 3.384.

Στην Κίνα, τα συνολικά κρούσματα είναι 80.894, οι νεκροί 3.237 και οι ιαθέντες 69.601.

Οι χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο μετά την Κίνα είναι:

* Ιταλία: 2.978 νεκροί και 35.713 κρούσματα
* Ιράν: 1.135 νεκροί και 17.161 κρούσματα),
* Ισπανία: 598 νεκροί και 13.716 κρούσματα
* Γαλλία: 264 νεκροί και 9.134 κρούσματα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χαρακτήρισε τον νέο κορωνοϊό «εχθρό της ανθρωπότητας» και κάλεσε την Αφρική «να αφυπνισθεί».

«Εχθρός της ανθρωπότητας ο νέος κορονοϊός» λέει ο ΠΟΥ!
Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας χαρακτήρισε τον νέο κορωνοϊό «εχθρό της ανθρωπότητας», καθώς έχει σκοτώσει περισσότερους από 8.000 (σ.σ. έγιναν 8.908 μόλις λίγες ώρες μετά την ομιλία του) ανθρώπους παγκοσμίως από τότε που εμφανίστηκε στην Κίνα, στα τέλη Δεκεμβρίου.

«Ο κορωνοϊός αυτός συνιστά μια πρωτόγνωρη απειλή. Αλλά αυτό είναι και μια πρωτόγνωρη ευκαιρία να συσπειρωθούμε εναντίον ενός κοινού εχθρού, ενός εχθρού της ανθρωπότητας», δήλωσε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους κατά τη διάρκεια συνέντευξης μέσω Διαδικτύου.

«Περισσότερα από 200.000 κρούσματα έχουν αναφερθεί στον ΠΟΥ και περισσότεροι από 8.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους», ανάμεσά τους ένα παιδί, ανέφερε, σημειώνοντας ότι πάνω από το 80% των κρουσμάτων έχουν καταγραφεί στην Ευρώπη και στον δυτικό Ειρηνικό.

Αλλά ο επικεφαλής του ΠΟΥ για άλλη μια φορά ζήτησε από όλη τη διεθνή κοινότητα να κινητοποιηθεί, επιμένοντας στο γεγονός ότι η «Αφρική θα πρέπει να αφυπνιστεί, η ήπειρός μου θα πρέπει να αφυπνιστεί».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις