Νίκη ψυχολογίας για τον Ολυμπιακό πριν το ντέρμπι με την ΑΕΛ

Σ’ ένα καθοριστικής σημασίας παιχνίδι, ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει μια σπουδαία νίκη με αντίπαλο τη Λαμία, επικρατώντας με 1-0 στο ΕΑΚ. Αυτό ήταν το δεύτερο «τρίποντο» στο Βόλο για τους «ερυθρόλευκους» (μετά τη νίκη επί του ΑΟ Χανιά), που έκαναν το «δύο στα δύο», εκμεταλλευόμενοι…

…απόλυτα την έδρα.
Ο Σούλης Παπαδόπουλος κράτησε στον πάγκο τους Ντάριο Φερνάντες και Λουίς Μοράν, με τον Ολυμπιακό να ξεκινά με εννέα Έλληνες παίκτες στην ενδεκάδα (οι δύο ξένοι ήταν οι Ντεπέτρις και Γουόρντεν).
Ο Ολυμπιακός ήταν σαφώς καλύτερος της Λαμίας, προσπαθούσε να παίξει ποδόσφαιρο, να αναπτυχθεί σωστά και στο πρώτο ημίχρονο ήταν η ομάδα που είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού. Το πρόβλημα, ωστόσο, εντοπίζονταν στην τελική πάσα, με αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκοι» να μην έχουν ουσία στο παιχνίδι τους, δημιουργώντας ελάχιστες καλές ευκαιρίες για γκολ.
Η Λαμία περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, καθώς στόχος της ήταν να μην δεχθεί γκολ και εάν της δοθεί η ευκαιρία να σκοράρει σε κάποια αντεπίθεση.
Μετά το άγονο πρώτο μέρος, ο Σούλης Παπαδόπουλος έβλεπε πως η ομάδα του ήθελε «φρεσκάρισμα» για να γίνει πιο επιθετική και να κυνηγήσει το γκολ. Έριξε στο ματς με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου τον Μοράν στη θέση του Τσιλιγκίρη, με τον Ισπανό να κάνει πολύ καλή εμφάνιση, την καλύτερη από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Ήταν κινητικός, δραστήριος, ενώ βοήθησε πολύ και ανασταλτικά. Στο 56′ πέρασε στο παιχνίδι και ο Φερνάντες, στη θέση του πολύ καλού Νάστου, με τον Ολυμπιακό να αποκτά μεγαλύτερη ποιότητα στη μεσαία γραμμή. Η υπεροχή των «ερυθρολεύκων» σταματούσε συνήθως έξω από την περιοχή του Ρίζου. Οι φιλοξενούμενοι είχαν καταφέρει να κλείσουν καλά τους χώρους, με τους παίκτες του Σούλη Παπαδόπουλου να μη μπορούν να φτάσουν σε θέση βολής. Χρειάστηκε ένα λάθος από τον Ζουλιώτη (η μπάλα βρήκε το χέρι του και δόθηκε πέναλτι), για να ανοίξει το σκορ ο Ολυμπιακός στο 66′ με τον Ροντρίγκο Ντεπέτρις. Ο Αργεντινός σκόραρε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, μετά το γκολ που είχε σημειώσει στο Μενίδι επί του Αχαρναϊκού.
Από το 70′ και μέχρι το τέλος της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός φρόντισε να ελέγξει το ρυθμό του παιχνιδιού. Μπορεί η Λαμία να ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως επιθετικά ήταν ακίνδυνη, με εξαίρεση τη φάση του 94′ όταν ο Νατσιόπουλος
σούταρε, με τον Στρατηλάτη να αποκρούει τη μπάλα.
Ο έφτασε τους 7 βαθμούς στο πρωτάθλημα και πλέον θα πάει με άλλη ψυχολογία στο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής με τη Λάρισα στο AEL FC Arena. Νωρίτερα, ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν την προσεχή Πέμπτη 29/12 τα Χανιά στο Βόλο για την 1η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις