Ολυμπιακός Β.: Προέχει η υγεία, οφείλει να βλέπει και το μέλλον

Ανάλογα με το πως θα εξελιχθεί η πανδημία του κορωναϊού στην Ελλάδα, θα συνεχιστεί ή όχι και το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ. Το καλό στην προκειμένη περίπτωση είναι, πως εκκρεμούν μόλις τρεις αγωνιστικές για την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου, οι οποίες μπορούν να διεξαχθούν ακόμη και από τα μέσα Μαΐου και μετά.
Με την προϋπόθεση πάντα, να υπάρξει ύφεση στην πανδημία και να μπορούν οι ποδοσφαιριστές και οι ομάδες γενικότερα, να επιστρέψουν σε αγωνιστικούς ρυθμούς. Βέβαια, προβληματίζει το γεγονός ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα θα υπάρχει αγωνιστική απραξία, καθώς έχουν σταματήσει και οι προπονήσεις. Δεν θα είναι εύκολο, όταν οι παίκτες να επιστρέψουν στις υποχρεώσεις τους, να αρχίσει αμέσως το πρωτάθλημα. Θα χρειαστεί-και είναι απόλυτα φυσιολογικό- ένα χρονικό διάστημα προετοιμασίας, προκειμένου να επανέλθουν αγωνιστικά, τη στιγμή που ο κίνδυνος τραυματισμών θα είναι μεγάλος.
Πάντως, η κατάσταση στη Φούτμπολ Λιγκ είναι πολύ καλύτερη, σε σχέση με τα υπόλοιπα επαγγελματικά πρωταθλήματα (Σούπερ Λιγκ και Σούπερ Λιγκ 2), από τη στιγμή που τα παιχνίδια είναι λιγότερα.
Όσον αφορά τον Ολυμπιακό Βόλου, μπορεί να φαντάζει βαθμολογικά αδιάφορος, από τη στιγμή που κατέχει την 8η θέση στην κατάταξη, δεν διεκδικεί άνοδο, αλλά ούτε υπάρχει κίνδυνος υποβιβασμού, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως οι «ερυθρόλευκοι» δεν παρακολουθούν τις εξελίξεις, ενώ κυκλοφορούν και διάφορα σενάρια που προκύπτουν και από προτάσεις που γίνονται από διάφορους παράγοντες.
Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ποιες θα είναι οι εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο το προσεχές καλοκαίρι κι αν θα υπάρξει αναδιάρθρωση κατηγοριών. Στην παρούσα φάση και εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού κανείς δεν σκέφτεται τίποτα άλλο, παρά πως θα βγει η χώρα μας από αυτή την κρίση, με τις λιγότερες δυνατόν απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Προέχει πάνω απ’ όλα η υγεία και όλα τα άλλα έπονται.
Αν θα υπάρξει συζήτηση για αναδιάρθρωση των κατηγοριών θα εξαρτηθεί και από το πως θα εξελιχθούν τα πρωταθλήματα σε Σούπερ Λιγκ και Σούπερ Λιγκ 2. Αν αυτά δεν ολοκληρωθούν, τότε δεν αποκλείεται να υπάρξουν αλλαγές στη δομή των πρωταθλημάτων.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις