Θρίαμβος Pedrosa, αψυχολόγητος Rossi (video)

Όχι, αυτός δεν είναι ο Valentino Rossi, ο αναβάτης πρότυπο, ο σπουδαίος Πρωταθλητής, ο καλύτερος όλων των εποχών. Αυτός που αγαπούν και στηρίζουν φανατικά εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο υποστηρίζουν φανατικά.

ADVERTISEMENT

Ο… πόλεμος που ξεκίνησε στη Sepang, δικαιολογημένα ή άδικα, το γνωρίζει καλύτερα από όλους εμάς, δεν είχε ευτυχή κατάληξη. Έπεσε στην παγίδα που ο ίδιος πήγε να στήσει. Μόνο που είχε από την αρχή σημαδέψει λάθος θήραμα. Ο αντίπαλός του στη μάχη του τίτλου είναι ο Jorge Lorenzo και όχι ο Marc Marquez.

Το 10ο μπορεί να έχει γίνει εμμονή, αλλά κάποιες φορές η υστεροφημία είναι αυτή που μετρά περισσότερο. Η κίνηση που φάνηκε να κάνει στον 6ο γύρο την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη μια άνευ προηγουμένου μάχη με τον Marquez για την τρίτη θέση, μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως “απονενοημένο διάβημα”.

Προφανώς εκνευρισμένος από τον ζήλο που επέδειξε ο πιτσιρικάς καθώς δεν τον άφηνε στιγμή να πάρει ανάσα και βλέποντας λίγο νωρίτερα το πόσο εύκολα έκανε το λάθος δίνοντας τη δυνατότητα στον Lorenzo να περάσει μπροστά, έχασε την ψυχραιμία του.

Είχε αγριοκοιτάξει τον μικρό λίγο νωρίτερα προσπερνώντας τον, αλλά στον 6ο γύρο, όταν ο μικρός εξαπέλυσε νέα επίθεση από εξωτερική, γύρισε, τον κοίταξε και με το αριστερό του γόνατο φάνηκε να τον σπρώχνει εκτός πίστας.

Βλέποντας το περιστατικό σε αργή κίνηση, το κεφάλι του Marquez ακουμπά στο γόνατο του Ιταλού, ο οποίος στη συνέχεια κάνει την κίνηση και το σπρώχνει προς τα έξω…

 

Ο Marquez έπεσε, σηκώθηκε, πήρε τη μοτοσυκλέτα του και επέστρεψε στο γκαράζ της Repsol Honda εκτός εαυτού. Έξω φρενών ήταν και οι άνθρωποι της ομάδας του, αλλά και ο πατέρας του, Julia…

Μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου ο Valentino Rossi, επιχείρησε να γκρεμίσει αυτό που έχτιζε με μόχθο όλη τη χρονιά.

Το ότι τερμάτισε στην τρίτη θέση δεν λέει απολύτως τίποτα.

Το περιστατικό θα εξεταστεί από τους αγωνοδίκες μετά το πέρας του αγώνα και είναι πολύ πιθανό να του επιβληθεί ποινή. Τέτοιες ενέργειες σε ένα τόσο επικίνδυνο σπορ είθισται και πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά.

Για την ιστορία, ο Dani Pedrosa σημείωσε την 51η νίκη της καριέρας του, κάνοντας πολύ καλό αγώνα και το κυριότερο μένοντας εκτός από όλο αυτό το πολεμικό σκηνικό που δημιουργήθηκε δίπλα του. Κρίμα που στο πέρασμα των χρόνων δεν θα θυμόμαστε τον συγκεκριμένο αγώνα για τη νίκη του Ισπανού, αλλά για το περιστατικό Rossi – Marquez…

Ο μεγάλος κερδισμένος ωστόσο του αγώνα είναι ο Jorge Lorenzo που έμεινε συγκεντρωμένος στο στόχο του και τον πέτυχε. Παρά το γεγονός ότι στα πρώτα μέτρα βρέθηκε για λίγο στην έκτη θέση, κατάφερε να ανακάμψει και με χειρουργικές επεμβάσεις να περάσει με μιας τις Ducati που βρέθηκαν μπροστά του, εν συνεχεία τον Rossi και μετά τον Marquez, χωρίς να χρειαστεί να εμπλακεί σε μάχη μαζί του.

Θα ξεκινήσει τελευταίος στη Valencia o Rossi

Τρεις βαθμούς ποινής στην αγωνιστική άδεια και εκκίνηση από την τελευταία θέση στο γκριντ της Valencia. Αυτή είναι η ποινή που επέβαλαν οι αγωνοδίκες στον Valentino Rossi για την κίνησή του να σπρώξει με το γόνατο εκτός πίστας τον Marc Marquez.

Το καλό γι’ αυτόν είναι ότι κρατάει τους βαθμούς και έτσι θα πρέπει να υπερασπιστεί το πλεονέκτημα των 7 βαθμών που έχει από τον Lorenzo για να στεφθεί για 10 φορά στην καριέρα του Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση ου αγώνα οι δύο εμπλεκόμενοι αναβάτες παρουσιάστηκαν ενώπιον των αγωνοδικών για εξηγήσεις.

Έντονο το παρασκήνιο και είναι βέβαιο πως στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τον μεγάλο τελικό της Valencia, στις 8 Νοεμβρίου, πολλά θα λεχθούν και τόνοι μελάνης θα χυθούν.

Αρνητική εντύπωση αποτέλεσε το γεγονός ότι αμέσως μετά την γνωστοποίηση της απόφασης, ο Rossi αποχώρησε από την πίστα χωρίς να πάρει μέρος στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου και χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Ήταν μια συνέντευξη Τύπου από την οποία έλειπε ο πρωταγωνιστής, με τους Lorenzo – Pedrosa να έρχονται σε δύσκολη θέση και πολλές φορές σε αμηχανία, ειδικά ο νικητής του αγώνα, ο οποίος ήταν πιο διπλωμάτης.

Εκεί, μπορούσε εύκολα να διακρίνει κανείς την έντονη δυσαρέσκεια και απογοήτευση στο πρόσωπο του Jorge Lorenzo, ο οποίος χαρακτήρισε άδικη την απόφαση αλλά όπως είπε “πρέπει να τη σεβαστούμε”. “Το σωστό θα ήταν να του αφαιρεθούν οι βαθμοί”, είπε όταν ρωτήθηκε σχετικά. “Θα μπορούσαν να του δείξουν μαύρη σημαία (αποκλεισμός από τον αγώνα δηλαδή) ή να του επιβληθεί ποινή διέλευσης“, θα πει λίγο αργότερα.

Δεν νομίζω ότι είναι καλή απόφαση. Έβγαλε έξω τον Marc. Ο Μarc δεν πήρε βαθμό, αυτός όμως πήρε 16. Είναι άδικη και ίσως λόγω του ονόματός του δεν του επιβλήθηκε χειρότερη ποινή. Είναι απίστευτο, δεν το πιστεύω. Δεν είναι δίκαιο σε τέτοιου είδους στροφή να πλασάρεις έτσι τη μοτοσυκλέτα ώστε να πέσει ο άλλος αναβάτης. Αλλά συνέβη. Οι αγωνοδίκες πήραν την απόφασή τους και πρέπει να τη σεβαστούμε – δεν συμφωνώ μαζί τους όμως”.

Είπε, μάλιστα, πως αυτή η ενέργεια ενδεχομένως να έχει αλλάξει και τη γνώμη που έχει ο κόσμος για τον Rossi…

Όχι μόνο εγώ, αλλά και πολλοί άλλοι θα χάσουμε το σεβασμό μας προς αυτόν. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους αναβάτες στην ιστορία, αλλά νομίζω ότι πολλοί θα αλλάξουν γνώμη μετά από αυτό”.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις