Κορωνοϊός: Οι Κινέζοι ανακοίνωσαν το φάρμακο, συμφωνεί και ο Τσιόδρας

Θετική εξέλιξη από την Κίνα, από τη χώρα όπου ξεκίνησε την εξάπλωσή του ο κορονοϊός, αναφορικά με το πως μπορούμε να τον καταπολεμήσουμε! Συγκεκριμένα, οι Κινέζοι ανακοίνωσαν το φάρμακο το οποίο είναι αποτελεσματικό.

Κάτι μάλιστα με το οποίο συμφωνεί και ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας.

Ο λόγος για ένα αντιγριπικό φάρμακο το οποίο έχει αναπτύξει εταιρεία του ιαπωνικού ομίλου Fujifilm. Ένα φάρμακο το οποίο λειτουργεί θετικά στην καταπολέμηση του κορονοϊού.

Στο Πεκίνο έχει ήδη αρχίσει να προωθείται η χρήση του φαρμάκου αυτού και συγκεκριμένα του «favipiravir», ενώ η εμπορική του ονομασία είναι «Avigan».

Από την πλευρά του ο διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Ανάπτυξης Βιοτεχνολογίας του υπουργείου Επιστημών της Κίνας σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε είπε «Είναι ιδιαίτερα ασφαλές και εμφανώς αποτελεσματικό».

Το συγκεκριμένο φάρμακο είχε βγει στην κυκλοφορία το 2014, με τους Ιάπωνες να έχουν αρχίσει από τον Φεβρουάριο να το δίνουν σε ασθενείς που τους έχει «χτυπήσει» ο κορονοϊός.

Από την πλευρά του ο Σωτήρης Τσιόδρας συμφώνησε στη χρήση του φαρμάκου, καθώς το δημοσίευσε και στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter…

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις