«Τρία στα τρία» για τον Ολυμπιακό Β. 53-42 τον ΑΟ Σερρών

Σπουδαία νίκη με 53-42 επί του ΑΟ Σερρών σημείωσε σήμερα το μεσημέρι στο κλειστό του ΕΑΚ ο Ολυμπιακός Βόλου για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α2 Εθνικής κατηγορίας. Οι «ερυθρόλευκες» του Μιχάλη Καπουρνιώτη, παίζοντας εξαιρετική άμυνα κατάφεραν να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα, καταθέτοντας ψυχή…

..μέσα στο παρκέ, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Έτσι, ο Ολυμπιακός έκανε το «τρία στα τρία» και βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Πρώτη σκόρερ από τις νικήτριες ήταν η Ραφαέλα Σουλτάνη, η οποία σημείωσε 15 πόντους με τρία τρίποντα εκ των οποίων τους 11 στο δεύτερο ημίχρονο. Ακολούθησε η Εύη Κυριατζίδου με 13 πόντους και τρία τρίποντα.
Από τον ΑΟ Σερρών κορυφαία παίκτρια ήταν η Μπακιρτζίδου, η οποία σημείωσε 16 πόντους, ενώ 11 πόντους πέτυχε η Γκλεζάκη.
Ο Ολυμπιακός είχε νευρικό ξεκίνημα στο ματς, όπως και ο ΑΟ Σερρών, με τις φιλοξενούμενες να πετυχαίνουν το πρώτο καλάθι εντός παιδιάς στο 3’20”, ενώ για τον Ολυμπιακό το πρώτο καλάθι σημείωσε η Νικολέτα Μπαλά στο 5′, ενώ είχε προηγηθεί μία εύστοχη βολή από την Αναστασία Γαλιατσάτου.
Η πρώτη περίοδος έληξε 11-12 με τις Σερραίες να προηγούνται στο σκορ, με τον Ολυμπιακό να παίζει καλή άμυνα, αλλά να είναι παράλληλα άστοχος στην επίθεση. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ στο δεύτερο δεκάλεπτο στο 11′ η Κυριατζίδου με τρίποντο έβαλε μπροστά στο σκορ τον Ολυμπιακό με 14-12, ο ΑΟ Σερρών πήρε εκ νέου το προβάδισμα στο σκορ, για να έρθουν οι Κυριατζίδου και Γαλιατσάτου να πετύχουν τέσσερις πόντους και να κάνουν το σκορ 20-17 λίγο πριν τη λήξη της δεύτερης περιόδου, για να κλείσει το ημίχρονο με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 22-20.
Με την έναρξη της τρίτης περιόδου οι φιλοξενούμενες πέρασαν μπροστά με σουτ δύο πόντων της Μπακιρτζίδου και αυτή ήταν η τελευταία φορά που προηγήθηκαν στο σκορ. Στη συνέχεια οι παίκτριες του Μιχάλη Καπουρνιώτη παίζοντας καλή άμυνα, ήλεγξαν τα ριμπάουντ, βρήκαν τις λύσεις στην επίθεση με τις Σουλτάνη, Κυριατζίδου και Ζέρβα, ωστόσο, το ματς κρίθηκε στα τελευταία δύο λεπτά. Στο 1’54” πριν τη λήξη η Γαλιατσάτου με σουτ δύο πόντων ανέβασε το δείκτη της διαφοράς στους πέντε πόντους (47-42), για να «τρέξει» ο Ολυμπιακός στη συνέχεια και μέχρι το τέλους του αγώνα επιμέρους σέρι έξι πόντων (συνολικό σερί δέκα πόντων) και να φτάσει στη σπουδαία νίκη με 53-42, με την Κυριατζίδου να πετυχαίνει τρίποντο με την εκπνοή του αγώνα.
Δεκάλεπτα: 11-12, 22-20, 40, 38, 53-42
Διαιτητές: Χατζημπαλίδης, Τσιρόγλου
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.: (Καπουρνιώτης) Κυριατζίδου 13 (3), Σαρακατσάνη, Γαλιατσάτου 8, Αγαγιώτη, Σουλτάνη 15 (3), Χούτα, Ντελή, Ζέρβα 8, Ζήτη, Αγκάνη, Διαμαντοπούλου, Μπαλλά 9.
ΑΟ ΣΕΡΡΩΝ: (Χίντιος) Μαραγκού, Ανδρεάδη, Τόγα 5 (1), Μπακιρτζίδου 16, Τζιαμπάζη, Σ. Χωλοπούλου 4 (1), Μ. Χωλοπούλου, Προΐκου 6 (2), Γκλεζάκη 11, Στεφανίδου.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις