”Στην Ελλάδα κινήθηκαν γρήγορα για τον Κορωνοϊό, άγνωστο πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα”

Ο Φεντερίκο Μακέντα παραχώρησε συνέντευξη σε ιταλική ιστοσελίδα και αναφέρθηκε τόσο στα μέτρα που ελήφθησαν γρήγορα στην Ελλάδα όσο και στην εφιαλτική κατάσταση που βιώνει η πατρίδα του.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ιταλός επιθετικός στο TuttoMercatoWeb:

«Εδώ στην Ελλάδα έχουν σταματήσει όλα για αρκετές μέρες. Κινήθηκαν γρήγορα, τόσο ως προς την κανονική ζωή όσο και ως προς το ποδόσφαιρο. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν ήδη περισσότερα από 350 κρούσματα».

Πως είναι η κατάσταση γύρω από το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα;

«Τα πλέι οφ ήταν έτοιμα να ξεκινήσουν. Μας είχαν πει πως θα παίξουμε δύο ματς κεκλεισμένων των θυρών αλλά η απόφαση άλλαξε αμέσως και επέλεξαν να μην γίνουν τα παιχνίδια. Ήταν σωστό, ήταν σημαντικό να σεβαστούν μία στιγμή σαν αυτή που τόσος κόσμος κινδυνεύει».

Πως διατηρήστε σε καλή κατάσταση εσείς οι ποδοσφαιριστές;

«Έχουμε ένα ατομικό πρόγραμμα από το κλαμπ, την επόμενη εβδομάδα θα αποφασιστεί αν θα ανοίξουν ξανά τα προπονητικά κέντρα. Ειλικρινά δεν πιστεύω πως κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί. Προπονούμαστε ατομικά, είναι σίγουρα σύνθετο αλλά επαναλαμβάνω τα σημαντικά πράγματα σήμερα είναι άλλα. Κάποιες φορές κάνουμε τζόγκινκ μόνοι μας και όταν μπορούμε τρέχουμε μόνοι μας σε εξωτερικό χώρο».

Έχεις ιδέα πότε μπορείτε να ξεκινήσετε ξανά;

«Θα ξέρουμε περισσότερα την άλλη εβδομάδα. Ξεκινάμε με μία παύση ήδη 2 εβδομάδων, δεν είναι όμως ώρα να βγούμε έξω. Μόνο όταν τα πράγματα ηρεμήσουν, ο κόσμος πάει καλύτερα, μπορούμε να σκεφτούμε το να γυρίσουμε στο γήπεδο για να παίξουμε».

Από μακριά πως βλέπεις την δύσκολη κατάσταση στην Ιταλία;

«Μία πολύ δυσάρεστη κατάσταση, ακόμα και εδώ υπάρχει μεγάλος σεβασμός για τους Ιταλούς. Πληγώνομαι να βλέπω από μακριά τη χώρα μου να πλήττεται τόσο σοβαρά. Ελπίζω μόνο όλα να τελειώσουν σύντομα και ο κόσμος να σταματήσει να βρίσκεται σε κίνδυνο».

Είναι δύσκολο να μιλήσουμε για ποδόσφαιρο. Αλλά είσαι ένας πρωταγωνιστής στη σεζόν για τον Παναθηναϊκό…

«Ναι, είμαι πολύ ικανοποιημένος από αυτή την άποψη. Έχω ήδη πετύχει 13 τέρματα και είχα ακόμα δέκα ματς στο πρωτάθλημα υπό κανονικές συνθήκες. Ας περιμένουμε να δούμε τι θα συμβεί. Ελπίζω να γυρίσουμε πίσω στο γήπεδο γιατί θα σημαίνει ότι ο κίνδυνος έχει περάσει και ο κόσμος πάει καλύτερα. Το ποδόσφαιρο θα μπορεί να βοηθήσει σε αυτό».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις