ΦΙΦΑ: «Μεγάλο ρίσκο να ξεκινήσουν οι αγώνες τον Μάιο»

Την άποψη ότι ο Μάϊος είναι νωρίς για να ξεκινήσουν ξανά τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου και πως αυτό εμπεριέχει μεγάλο ρίσκο για την υγεία των αθλητών εξέφρασε ο επικεφαλής της ιατρικής επιτροπής της FIFA.

Ο Βέλγος επικεφαλής της ιατρικής επιτροπής της FIFA, Michel D’Hooghe, μίλησε σε αγγλική εφημερίδα επισημαίνοντας πως η επανέναρξη των πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου, όπως σκέφτονται τουλάχιστον στην Ευρώπη, μέσα στον Μάιο επιφυλάσσει μεγάλους κινδύνους για την υγεία των παικτών, έστω κι αν αυτή γίνει κεκλεισμένων των θυρών.

«Είναι πάρα πολύ νωρίς. Αν ξεκινήσεις τους αγώνες αρχές ή μέσα Μαΐου, σημαίνει ότι πρέπει η προετοιμασία των ομάδων να αρχίσει 2-3 εβδομάδες νωρίτερα. Κατά την άποψη μου δεν είναι καλή ιδέα. Περιέχει μεγάλο ρίσκο από πλευράς υγείας, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε αυτή την στιγμή για τον κορωνοϊό.

Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι ο κορωνοϊός δεν θα… εξαφανιστεί μέχρι τον Μάιο. Μπορεί να ηρεμήσει η κατάσταση σε μερικές χώρες.

Δεν μπορώ πάντως ρεαλιστικά να πω πότε θα ξεκινήσουν και πάλι οι αγώνες, είναι πολύ δύσκολη απόφαση γιατί κανείς δεν ξέρει πότε η έξαρση του κορονοϊού θα φτάσει στο υψηλότερο σημείο της.

Ακόμα και αν οι αγώνες γίνουν κεκλεισμένων των θυρών, πάλι οι ομάδες πρέπει να κάνουν προετοιμασία, οι παίκτες να είναι μαζί κάτι που πρέπει να αποφύγουμε τώρα. Είναι σίγουρα ένα μεγάλο ρίσκο.

Οι ποδοσφαιρικές αρχές θα πρέπει να ακολουθήσουν τις εντολές από τις υπηρεσίες υγείας στις χώρες του. Έχεις την επιλογή. Τι προτιμάς, χρήματα ή υγεία;

Αν ξεκινήσεις τους αγώνες πριν λάβεις την έγκριση από τις αρμόδιες υπηρεσίες υγείας, αυτό βάζει την οικονομία πάνω από την υγεία, κάτι που δεν πρέπει να γίνει. Αλλιώς όλοι μπορεί να υποστούμε τις συνέπειες».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις