Νίκη ψυχολογίας και ουσίας για τον Κένταυρο Αγριάς

Με θετικό αποτέλεσμα ξεκίνησαν οι εντός έδρας αγώνες της ανδρικής ομάδας του Κένταυρου Αγριάς, στο πρωτάθλημα της Α2 εθνικής κατηγορίας του Χάντμπολ. Ο Κένταυρος επιβλήθηκε με σκορ 26 – 21, μετά από ένα συναρπαστικό αγώνα, της ομάδας του Τελαμώνα Σαλαμίνας, στο παιχνίδι που διεξήχθη στο κλειστό του ΕΑΚ Βόλου…

 

…Το θετικό αποτέλεσμα δεν συνδυάστηκε και με καλή εμφάνιση για τους παίκτες του Γιάννη Τσιάπα, οι οποίοι πήραν μια αγχωτική νίκη επί μίας καλογυμνασμένης ομάδας, η οποία εμφανίστηκε, πέραν του αναμενόμενου, δυνατή στον αγωνιστικό χώρο. Η ομάδα του Κενταύρου έδειξε ότι της λείπει ακόμα το μοντάρισμα μεταξύ των παικτών της (λογικό βέβαια αφού πρόκειται για μια αρκετά ανανεωμένη ομάδα στο ρόστερ της), γι αυτό και τα αρκετά λάθη στη κυκλοφορία της μπάλας, στις τελικές προσπάθειες, αλλά και στην αμυντική λειτουργία. Η νίκη όμως επί του Τελαμώνα, είναι μια μεγάλη νίκη ψυχολογίας για τους νεαρούς αθλητές του Κενταύρου για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, καθώς ήταν η πρώτη μετά από 8 και πλέον μήνες! Ο Κένταυρος είχε να κερδίσει σε επίσημο και φιλικό αγώνα, από τις 31 Ιανουαρίου, όταν είχε κερδίσει με 23 – 24 το Γ.Σ. Κορωπίου, μέσα στο Κορωπί, στην έδρα του δε από τις 6 Δεκεμβρίου του 2014 (26 – 21 τον Ολυμπιακό Κερατσινίου).

Το παιχνίδι ξεκίνησε αμφίρροπο από το πρώτο ημίχρονο, με την πρωτοπορία στο σκορ να εναλλάσσεται μεταξύ των δύο ομάδων. Ο Κένταυρος παρόλο ότι ξεκίνησε δυνατά με ένα 2 – 0 (με τους Ροδοβίτη και Λοίζου να σκοράρουν τα πρώτα τέρματα), δεν μπόρεσε να ξεφύγει στο σκορ, καθώς τα λάθη στη κυκλοφορία της μπάλας και στη τελική προσπάθεια, έδωσαν το δικαίωμα στην ομάδα της Σαλαμίνας να μείνει κοντά στο σκορ. Ο Τελαμώνας μάλιστα εκμεταλλευόμενος και τα αμυντικά λάθη από τη μεριά των παικτών του Κενταύρου, και με πρώτο βιολί τον Δίπλαρο, πέρασε μπροστά στο σκορ, με 4 – 5 στο 10ο λεπτό και 5 – 6 στο 15λέπτο. Το πέρασμα του Καρανάσιου σε θέση πίβοτ και του Μιμίκου στη περιφέρεια, έδωσε μια άλλη ώθηση στις επιθέσεις των παικτών της Μαγνησιώτικης ομάδας. Έτσι στο 25ο λεπτό ο Κένταυρος προηγήθηκε με 10 – 8, μια πρωτοπορία όμως που δεν κράτησε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ((12 – 13 για την ομάδα της Σαλαμίνας).

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι παίκτες του Γιάννη Τσιάπα φάνηκαν πιο ψυχωμένοι και αποτελεσματικοί στην αμυντική λειτουργία, και έτσι ο Κένταυρος πήρε πρωτοπορία στο σκορ στο 40ο λεπτό (15 – 14), μια διαφορά που διεύρυνε στα μισά του δευτέρου ημιχρόνου (19 – 16), έχοντας σαν δεινό εκτελεστή, από την περιφέρεια, τον Μιμίκο, και επιθετικές αιχμές τους Λοίζου και Ασαρίδη. Οι παίκτες του Κενταύρου διεύρυναν τη διαφορά και στα 6 τέρματα, ξεσηκώνοντας τους αρκετούς θεατές στο κλειστό του ΕΑΚ Βόλου, φτάνοντας έτσι στην τελική νίκη με σκορ 26 – 21, υπό τις επευφημίες αυτών.

Η νίκη αυτή για την ομάδα της Αγριάς είναι μια νίκη ψυχολογίας για τη καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα, μιας ομάδας που προσπαθεί ακόμα να βρει τα βήματά της. Η ομάδα του Τελαμώνα Σαλαμίνας, που μπήκε στο πρωτάθλημα, πριν από λίγες εβδομάδες, διαθέτει ένα καλογυμνασμένο σχήμα με κράμα έμπειρων αλλά και αρκετών νέων αθλητών , και σίγουρα δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος για καμία ομάδα του ομίλου, ενώ αναμένεται αρκετά δυνατός στην έδρα του. Το θετικό επίσης του αγώνα ήταν η παρουσία αρκετού κόσμου στις εξέδρες του κλειστού του ΕΑΚ Βόλου. Το Βολιώτικο κοινό δείχνει ότι αρχίζει να αγαπάει το Χάντμπολ και να το παρακολουθεί. Επόμενος σταθμός είναι ο αγώνας με τη Φθία Λαμίας, την ερχόμενη Κυριακή 1 Νοεμβρίου, στις 18.30 στο κλειστό της Λαμίας.

Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 4 – 5, 8 – 8, 12 – 13 (ημίχρονο), 15 – 14, 22 – 18, 26 – 21.
Πέναλτι: 4/5 – 2/2
Δίλεπτες: 5 – 6

Κένταυρος Αγριάς: Σαμαράς, Κρατήρας (1), Μάνο, Μακρής (τερμ.),Κεφαλάς, Ροδοβίτης (1), Λοίζου (5), Καραπαναγιωτίδης, Σκετόπουλος, Μακρής, Ασαρίδης (6), Ζωναρόπουλος (3), Νούλης (1), Μιμίκος (6), Μιχαηλίδης, Καρανάσιος (3).

Τελαμώνας Σαλαμίνας: Καριαδάκης, Τσαρπαλής, Δίπλαρος (11), Πασλής (4), Γεωργακόπουλος, Εξαρχόπουλος, Μπάρμπας (2), Μπούτσης, Τρούλος (3), Χιώτης, Κοκλιώτης, Βαγγαλάτης, Μανούσος, Βλάχος (1).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις