Με επισημότητα η κλήρωση των πρωταθλημάτων της ΕΠΣΘ (photos)

Πραγματοποιήθηκε στην Πορταριά η κλήρωση των τοπικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας. Αν και το προηγούμενο διάστημα υπήρχε φόβος για ματαίωση των φετινών διοργανώσεων της ΕΠΣΘ, η αποκατάσταση των σχέσεων με την ΕΠΟ και η άρση της ποινής από την Ομοσπονδία, οδήγησε…

…τις ομάδες του νομού Μαγνησίας, έστω κι αργά, στη σέντρα.
Στην αφετηρία θα βρεθούν 37 σωματεία, εκ των οποίων τα 24 θα συμμετάσχουν στην Α’ κατηγορία. Ο νέος πρόεδρος της ΕΠΣ Θεσσαλίας Περικλής Λασκαράκης στη σύντομη ομιλία του εξέφρασε την αισιοδοξία ότι οι διοργανώσεις της σεζόν 2015-16 θα κυλήσουν ομαλά και δίχως ιδιαίτερα προβλήματα. Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, που απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό. Στο βήμα κλήθηκε από τον Περικλή Λασκαράκη και ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας Γιάννης Τόλιας. Ως παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, ευχήθηκε να εκλείψει η βία από τα γήπεδα του νομού.
Κανείς εκπρόσωπος από τη Νίκη Βόλου, τον Πύρασο και τον Ρήγα Φεραίο δεν έδωσε το «παρών» στην Πορταριά. Η κλήρωση σηματοδότησε το τέλος στην αγωνία και δεκάδων παραγόντων του νομού, αλλά κυρίως των εκατοντάδων ποδοσφαιριστών από τους συλλόγους της Μαγνησίας, που βρέθηκαν επί ξύλου κρεμάμενοι για μεγάλο χρονικό διάστημα και κανείς δεν ήξερε εάν φέτος θα είχαμε πρωταθλήματα.
Τελικά η σέντρα για την Α’ και Β’ κατηγορία προγραμματίστηκε για το διήμερο 7-8 Νοεμβρίου. Αν και αρχικά η πρεμιέρα ορίστηκε για το προσεχές Σαββατοκύριακο 31 Οκτωβρίου-1η Νοεμβρίου, η απόσυρση άλλων δύο ομάδων από την Α’ κατηγορία έφερε μία μικρή αλλαγή στο πρόγραμμα. Η απόφαση του Αστέρα Ριζομύλου και του Α.Σ. Δημητριάς να μην προσέλθουν στο φετινό πρωτάθλημα, οδήγησε την ΕΠΣΘ στην απόφαση να ξεκινήσει τη σεζόν με τα ματς από την α’ φάση του κυπέλλου.
Η κλήρωση της α’ φάσης του κυπέλλου έγινε ηλεκτρονικά υπό την ευθύνη του Αντώνη Δαλούκα. Όσον αφορά στην κλήρωση των πρωταθλημάτων της Α’ και Β’ ερασιτεχνικής κατηγορίας, αρκετές ήταν οι ομάδες που πήραν ειδικούς κλειδάριθμους, λόγω του ότι θα χρησιμοποιούν κοινή έδρα στο φετινό πρωτάθλημα. Αυτά τα ζευγάρια ήταν τα ακόλουθα: Άρης-Δάφνη (στάδιο Νεάπολης), Α.Ε. Διμηνίου-Εθνικός Βόλου (γήπεδο Διμηνίου), Μαγνησιακός-Πηλέας (γήπεδο I.M. Δημητριάδος), Πανιώνιος-Νέοι Αθλητές Νίκης (γήπεδο Ι.Μ. Δημητριάδος), Σαρακηνός-Παγασητικός (γήπεδο Σαρακηνού), Άθλος-Γ.Σ. Αλμυρού (στάδιο «Αθανάσιος Ραγάζος) και Ελευθεριακός-Μακρινίτσα (γήπεδο Πορταριάς).
Στον απόηχο της εκδήλωσης δεν έλειψαν και οι τοποθετήσεις παραγόντων του νομού που ζήτησαν από τον Περικλή Λασκαράκη να τους ενημερώσει για το τι θα γίνει φέτος με τα έξοδα μετακίνησης στις Βόρειες Σποράδες. Αν και αρχικά ο πρόεδρος της Ένωσης είπε ότι δεν ήταν το ανάλογο μέρος για να μιλήσουν γι’ αυτό, στη συνέχεια σχολίασε ότι η ΕΠΣΘ βρίσκεται σε συζητήσεις με ναυτιλιακή εταιρεία για να επιτύχει έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις