Συγκλονίζει νοσηλευτής στον Ευαγγελισμό: «Ασθενείς μοιάζουν να παθαίνουν ασφυξία»

Την κατάσταση που βιώνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της χώρας, λόγω του κορωνοϊού, περιέγραψε νοσηλευτής στον Ευαγγελισμό. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Γιώργος Μπαλάσκας τόνισε πως «στο νοσοκομείο έρχονται τρομοκρατημένοι άνθρωποι.

Φανταστείτε ότι έρχονται μόνοι τους, χωρίς συνοδό, σε ένα άγνωστο περιβάλλον και βλέπουν ανθρώπους με μάσκες και γυαλιά και είναι τρομοκρατημένοι.

Μέχρι να βγει το τεστ -είτε θετικό, είτε αρνητικό- μπαίνουν μόνοι τους σε έναν θάλαμο και περιμένουν εκεί».

Στη συνέχεια είπε πως «αυτοί οι άνθρωποι κυριολεκτικά μας βλέπουν σαν σωτήρες, ακούν τα πάντα και μας σέβονται.

Όσοι είναι σε καλή κατάσταση καταλαβαίνουν. Υπάρχουν όμως και οι μεγάλοι άνθρωποι που δεν έχουν καλή επικοινωνία».

Ακόμη ο νοσηλευτής επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν ασθενείς που μοιάζουν σαν να παθαίνουν ασφυξία. «Στην αρχή τα περιστατικά ήταν ελαφρά με ήπια συμπτώματα και δεν είχαμε να αντιμετωπίσουμε κάτι σπουδαίο. Όμως ξαφνικά κάποιοι κάνουν αιφνίδιο πυρετό».

Μάλιστα έδωσε και ένα παράδειγμα αναφέροντας περιστατικό με μία γυναίκα ασθενή. «Μία γυναίκα νοσηλευόταν επτά μέρες και ξαφνικά έκανε έναν πυρετό και μία δύσπνοια, και στη συνέχεια άρχισε να νιώθει μία ασφυξία.

Το βλέμμα της ήταν χαρακτηριστικό, ήταν αυτό που μας αιφνιδίασε, είχε ένα τρόμο στα μάτια, έναν φόβο, φοβόταν. Αυτή μπορώ να πω ήταν η πρώτη συνάντηση με τον κορονοϊό».

Τέλος, απαντώντας στο πως νιώθουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές όταν οι ασθενείς τους κοιτούν έτσι είπε πως «τρομάζουμε και εμείς γιατί ο κορονοϊός δεν έχει τη συμπεριφορά ενός συνηθισμένου ιού».

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις