Πανουργιάς Παπαϊωάννου: «Οριστική διακοπή του πρωταθλήματος – Θετικός στην αναδιάρθρωση»

 

Η «επίσκεψη» του κορωνοϊού και τα αυστηρά μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης στη μάχη με τον αόρατο εχθρό, δεν θα μπορούσαν ασφαλώς να μην κατεβάσουν ρολά (και) στο πρωτάθλημα της Super League.

Ο μεγαλομέτοχος της Λαμίας, Πανουργιάς Παπαϊωάννου, ακολουθώντας κι αυτός πιστά το σλόγκαν των ημερών (#menoumespiti) μίλησε στοSDNA και υποστήριξε πως με τις συνθήκες που διαμορφώνονται δεν είναι εφικτή η συνέχιση του πρωταθλήματος.

– Μπορεί να υπάρξει επανέναρξη του πρωταθλήματος; Θα υπάρξει τηλεδιάσκεψη των 14 ομάδων την προσεχή Δευτέρα (30/3) για να αποφασίσετε τα περαιτέρω βήματα;

«Δεν γνωρίζω κάτι τέτοιο. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες βρίσκομαι κλεισμένος στο σπίτι. Δεν έχω πάει καθόλου στα γραφεία της ομάδας και η ενημέρωσή μου προέρχεται απ΄όσα διαβάζω στο Ίντερνετ. Η υγεία είναι πάνω απ΄όλα.

Σε μια τέτοια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση το ποδόσφαιρο έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Θεωρώ πως οδεύουμε προς οριστική διακοπή.

Η γνώμη μου είναι πως η Super League θα πρέπει να λάβει την απόφαση και να προχωρήσει στην οριστική διακοπή του πρωταθλήματος.

Οι ποδοσφαιριστές ήδη έχουν συμπληρώσει πολλές ημέρες αποχής από παιχνίδια και προπονήσεις.

Και έπειτα με τι ψυχολογία έστω κι αν πρόκειται για επαγγελματίας να επιστρέψουν;

Χρειάζονται ένα διάστημα προετοιμασίας όχι μόνο αγωνιστικής, αλλά και ψυχολογικής προετοιμασίας».

«Το ποδόσφαιρο δεν θα είναι το ίδιο την επόμενη μέρα»

– Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί η προοπτική μειώσεων των συμβολαίων των παικτών, λόγω της οικονομικής κρίσης που έρχεται στην κοινωνία και στο ποδόσφαιρο…

«Σίγουρα το ποδόσφαιρο δεν θα είναι το ίδιο την επόμενη μέρα. Θα είναι πολύ πιο φτωχό, όπως και η ελληνική κοινωνία.

Δεν μπορεί ένας εργάτης να παλεύει να βρει μια δουλειά για 600- 700 ευρώ κι οι ομάδες να εξακολουθούν να πληρώνουν μεγάλα συμβόλαια στους παίκτες, όπως συνέβαινε προ κορωνοϊού, έστω κι αν το επάγγελμα του ποδοσφαιριστή είναι διαφορετικό.

Έτσι θα πάμε σε τρομερά μεγάλες κοινωνικές και επαγγελματικές ανισότητες.

Εγώ σήμερα που μιλάμε παλεύω να κρατήσω με νύχια και με δόντια στην επιχείρησή μου τις θέσεις εργασίας και κάποιοι έρχονται και με ρωτάνε τι θα κάνουμε το καλοκαίρι με μεταγραφές. Πλάκα κάνουμε;».

«Κατ΄αρχήν θετικός για την αναδιάρθρωση»

Ο ισχυρός άνδρας των Φθιωτών υποδέχεται θετικά (σε πρώτο χρόνο) την πρόσφατη πρόταση του Αλέξη Κούγια σχετικά με την την παύση της αγωνιστικής δράσης στο ποδόσφαιρο ελέω κορωνοϊού, την αναδιάρθρωση των κατηγοριών και την αύξηση (σε 16) των ομάδων της Super League.

«Δεν μου ακούγεται καθόλου άσχημα, χωρίς να θέλω να θίξω κανέναν και καμία ομάδα. Έτσι όπως έφτασαν τα πράγματα είναι μια καλή λύση και είμαι κατ΄αρχήν θετικός.

Δεν είναι άσχημη σαν βάση ιδέας, σίγουρα όμως θέλει περαιτέρω κουβέντα και επεξεργασία».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις