Ο Νούρι ξύπνησε από κώμα 2,5 ετών

Αμπντελάκ Νούρι: Ευχάριστα νέα γύρω από το πρόσωπο του Αμπντελάκ Νούρι. Συγκεκριμένα, σε τηλεοπτική εκπομπή της Ολλανδίας, μέλη της οικογενείας του, επιβεβαίωσαν ότι ο άσος του Άγιαξ έχει ξυπνήσει από το κώμα.

«Ο Άπι είναι στο αναπηρικό του καροτσάκι. Ανταποκρίνεται. Είναι εκεί, είναι μέλος της οικογένειας. Οι συζητήσεις είναι πάντα όπως ήταν, συνήθως για ποδόσφαιρο. Φαίνεται ότι είναι εκεί.

Μερικές φορές φαίνεται απλανής, ανάλογα με την κατάσταση. Αυτό μπορεί να συμβεί για παράδειγμα αν τον ρωτήσεις κάτι για εκείνον. Αλλά είναι πολύ καλύτερα από ό,τι είχε προβλεφθεί.

Ζει στο δικό του σπίτι, που του αγοράσαμε μετά τις 8 Ιουλίου του 2017. Είναι πάντα απόσταση περπατήματος από την οικογένειά του. Ήταν τόσο δύσκολο στην περίοδο νοσηλείας.

Ένα μέλος της οικογένειας είχε βάρδια 24 ώρες και μετά ερχόταν κάποιος να τον αλλάξει. Ποτέ δεν έμεινε μόνος. Η μητέρα του τον υποστήριζε πάντα. Τώρα υπάρχουν συνήθως τέσσερα ή πέντε μέλη της οικογένειας, συν την ιατρική φροντίδα», είπαν χαρακτηριστικά.

O Αμπντελάκ Νούρι είχε πέσει αναίσθητος σε φιλικό ματς της 8ης Ιουλίου 2017 ανάμεσα στον Άγιαξ και τη Βέρντερ Βρέμης.

Η διάγνωση, όπως ενημέρωσε εκείνη την περίοδο ο Άγιαξ πέντε μέρες αργότερα, ήταν μόνιμη εγκεφαλική βλάβη, άρα πλέον το στοίχημα δεν ήταν το αν θα ξαναπαίξει ποδόσφαιρο, αλλά αν θα ζήσει.