Τηρούν τα μέτρα και περιμένουν οι παίκτες του Βόλου

Οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ, μεταξύ αυτών και ο Βόλος, είναι υποχρεωμένες να περιμένουν να δουν πως θα εξελιχθεί η κατάσταση στη χώρα μας με τον κορωνοϊό, για να ξεκαθαρίσει το τοπίο, αν το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί ή όχι. Οι «κυανέρυθροι» συνεχίζουν την καραντίνα και προπονούνται μόνοι τους εντός του σπιτιού τους, βάσει του προγράμματος που έχει καταρτίσει η τεχνική ηγεσία. Βέβαια, άλλο να γυμνάζεσαι ατομικά και άλλο μαζί με την υπόλοιπη ομάδα, καθώς το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα. Στην παρούσα φάση, που έχουν σταματήσει οι προπονήσεις, εκείνο που προέχει είναι οι ποδοσφαιριστές να διατηρήσουν μια όσο το δυνατόν καλύτερη φυσική κατάσταση και παράλληλα να φροντίσουν να μην πάρουν κιλά, φροντίζοντας τη διατροφή τους.
Θα πρέπει να τονίσουμε, πως το γενικό πάγωμα της αγωνιστικής δραστηριότητας έχει αντίκτυπο στα έσοδα των ομάδων και οι αρμόδιοι φορείς στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη συζήτησαν πώς θα αντιμετωπιστεί αυτό το ζήτημα, καθώς αρκετοί σύλλογοι ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ζητήματα οικονομικής επιβίωσης.
Η ΦΙΦΑ προχώρησε σε μία σειρά προτάσεων ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνεται και η μείωση των μισθών των ποδοσφαιριστών κατά 50% για όσο διάστημα διαρκεί η καραντίνα. Μένει πλέον να φανεί αν η πρόταση αυτή γίνει δεκτή και από τους ποδοσφαιριστές. Ήδη πάντως το κούρεμα των μισθών κατά τη διάρκεια της διακοπής των αγωνιστικών υποχρεώσεων συζητιέται πολύ έντονα σε κορυφαίες λίγκες, καθώς και στη Σούπερ Λιγκ.
Όπως πρόσφατα δήλωσε σε εφημερίδα της Ισπανίας ο μεσοεπιθετικός του Βόλου, Ίκερ Γκουαροτσένα, η διοίκηση της ΠΑΕ Βόλος μέχρι στιγμής είναι απόλυτα εντάξει στις οικονομικές της υποχρεώσεις προς το ποδοσφαιρικό τμήμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει, πως δεν υπάρχει οικονομική στενότητα, λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος.