Μεϊκόπουλος: Άμεσα μόνιμες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού

Το αίσθημα ευθύνης που δείχνει ο ελληνικός λαός αυτές τις δύσκολες στιγμές είναι πρωτοφανές, δηλώνει ο διευθυντής της Παθολογικής του Νοσοκομείου Βόλου Μιχάλης Μεϊκόπουλος και τονίζει ότι θα  πρέπει και η πολιτεία με τη σειρά της να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα επάνδρωσης των νοσοκομείων και πρωτοβάθμιων δομών, εξασφαλίζοντας μέγιστη προστασία του υγειονομικού προσωπικού και ποιοτική νοσηλεία των ασθενών από τη λοίμωξη από κορωνοιό.
Σε τοπικό επίπεδο οι σχεδιασμοί που έγιναν από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου μετά από προτάσεις των γιατρών και της νοσηλευτικής υπηρεσίζς (θάλαμοι αρνητικής πίεσης, ενδεχόμενη νοσηλεία ασθενών με COVID -19 στη παλαιά πτέρυγα όπου στεγάζονταν η Β Παθολογική που αυτή μεταφέρθηκε στο 5ο όροφο στη νέα πτέρυγα, νέος σχεδιασμός στη διαλογή και στο ΤΕΠ) βρίσκονται προς τη σωστή κατεύθυνση.
«Επίσης η πρόταση των  θεσμών του Νοσοκομείου για άμεση κάλυψη των οξύτατων αναγκών σε προσωπικό στα ΤΕΠ, Παθολογικά Τμήματα, Παιδιατρική κλινική από γιατρούς πρωτοβάθμιων υγειονομικών δομών, για όσο διαρκεί η υγειονομική κρίση και έρθει μόνιμο και επικουρικό προσωπικό ,είναι η μόνη ρεαλιστική και άμεσα εφαρμόσιμη λύση. Σίγουρα το Νοσοκομείο χρειάζεται μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Αυτό πρέπει να διεκδικείται, όμως θέλει χρόνο για να γίνει, μετά και από τις γνωστές αργοπορίες. Οι μήνες που έρχονται είναι καθοριστικοί για την εξέλιξη της πανδημίας. Η 5η ΥΠΕ θα πρέπει άμεσα να εισακούσει τους θεσμικούς παράγοντες του Νοσοκομείου Βόλου και να πραγματοποιήσει τις προτάσεις του. Το μέτρο της μετακίνησης γιατρών από τις πρωτοβάθμιες δομές θα είναι περιστασιακό,(άλλωστε ήδη γίνεται στο Νοσοκομείο με συναδέρφους να έχουν μετακινηθεί από χρόνια σε αυτό ) και υπάρχει προσωπικό για να ασχοληθεί με το υγειονομικό έργο στην περιφέρεια . Ο μόνιμος στόχος όλων, παραμένει η μεγάλη υποστελέχωση του Νοσοκομείου να αντιμετωπιστεί με μόνιμες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και όχι με μετακινήσεις .Αυτό το διάστημα όμως ζούμε κρίσιμες στιγμές που επιβάλλουν την άμεση θωράκιση του νοσοκομείου με επιπλέον γιατρούς και νοσηλευτές. Έχω εμπιστοσύνη στους συναδέρφους υγειονομικούς των πρωτοβάθμιων δομών ,ότι η εμπειρία τους και η επιστημονική επάρκεια θα συμβάλλει τα μέγιστα στην αντιμετώπιση του COVID -19
Οι τελευταίες προτάσεις του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, περιέχουν αξιόλογους σχεδιασμούς που η πολιτεία θα πρέπει να τις λάβει υπόψει.Σίγουρα θα πρέπει να υπάρχει συνεργασία των γιατρών του ΕΣΥ με τους ιδιώτες συναδέρφους. Η κρισιμότητα της στιγμής το επιτάσσει.
Όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, παρά την υποστελέχωση, για να αντιμετωπίσει τη πανδημία.
Εκείνο που θέλουμε από εσάς να ΜΕΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ και από τη πολιτεία να λάβει τα αναγκαία μέτρα για τη κάλυψη των υγειονομικών αναγκών και του προσωπικού των Νοσοκομείων και των πολιτών», τόνισε.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις