Κορωνοϊός: 32 νεκροί- 95 νέα κρούσματα, 1061 συνολικά

Τους 32 έφτασαν οι θάνατοι από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα όπως ανακοίνωσε επίσημα το υπουργείο Υγείας. Ήδη όπως έγινε γνωστό το πρωί ένας ηλικιωμένος έχασε τη ζωή του στην Καστορία με τον Σωτήρη Τσιόδρα να ανακοινώνει ακόμη τρεις.

Από τους θανόντες οι 25 ήταν άνδρες και οι επτά γυναίκες ενώ οι περισσότεροι είχαν κάποιο υποκείμενο νόσημα. Ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων ήταν τα 73 έτη.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ακόμη 95 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα ανεβάζοντας τον αριθμό σε 1061. Από τα κρούσματα, 69 ασθενείς βρίσκονται σε ΜΕΘ διασωληνωμένοι. Οι διασωληνωμένοι θα έχουν μέσο όρο τα 65 έτη.

Από αυτούς οι 12 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Οι 47 από τους διασωληνωμένους είναι άνω των 65 ετών και έχουν ένα ή και περισσότερα υποκείμενο νόσημα.

Στα θετικά που ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας είναι ότι πέντε ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Μέχρι σήμερα έχουν γίνει 14.363 διαγωνιστικά τεστ. Ο Σωτήρης Τσιόδρας στην αρχή της ενημέρωσής του σημείωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν περισσότερα κρούσματα παγκοσμίως καθώς έχουν ξεπεράσει τα 105.000, ενώ τόνισε ότι στη Νέα Υόρκη επικρατεί ήδη μία δύσκολη κατάσταση.

Οι Ιταλία και Ισπανία είναι οι χώρες με τις περισσότερες απώλειες παγκοσμίως.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις