Μεγαλώνουν τα προβλήματα στον Ολυμπιακό Β. από την αγωνιστική απραξία

Τα επαγγελματικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου στην Ελλάδα έχουν σταματήσει, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως άλλωστε και οι υπόλοιπες διοργανώσεις στις ευρωπαϊκές χώρες και κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα, αν η χρονιά θα ολοκληρωθεί.
Αν δούμε, ωστόσο, πως είναι διαμορφωμένη η κατάσταση στις επαγγελματικές κατηγορίες, θα διαπιστώσουμε, πως στη Φούτμπολ Λιγκ εκκρεμούν μόλις τρία παιχνίδια για να πέσει η αυλαία της αγωνιστικής περιόδου. Σαφώς λιγότερα από ότι έχουν να δώσουν οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ (πλέι οφ και πλέι αουτ) και της Σούπερ Λιγκ 2. Αν δεν υπήρχε η διακοπή, χθες θα ολοκληρώνονταν για τις ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ η αγωνιστική περίοδος.
Με άλλα λόγια, υπάρχει χρόνος για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα ακόμη και τον Ιούνιο, με την προϋπόθεση, βέβαια, να σταματήσει η εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ελλάδα και να επιστέψει η καθημερινότητα στη ζωή μας.
Είναι γεγονός, πως αν παρθεί απόφαση για να ολοκληρωθεί η Φούτμπολ Λιγκ, θα πρέπει να δοθεί χρόνος τουλάχιστον 15 ημερών στις ομάδες για να επιστρέψουν στις προπονήσεις, να κάνουν μίνι προετοιμασία, για να μπορούν οι ποδοσφαιριστές να είναι σε θέση να αγωνιστούν, μειώνοντας και τον κίνδυνο να τραυματιστούν. Παράλληλα, ύστερα από ένα μακρύ διάστημα αγωνιστικής απραξίας, είναι λογικό να τίθεται θέμα φυσικής κατάστασης για τους παίκτες, όσο κι αυτοί προσπαθούν να γυμνάζονται μόνοι τους κατ’ οίκον, φροντίζοντας, επίσης και τη διατροφή τους.
Η αγωνιστική απραξία, όπως είναι φυσικό, συνεχίζεται και για τους παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου. Όσοι έχουν τη δυνατότητα γυμνάζονται ατομικά στο σπίτι τους, προκειμένου να διατηρήσουν επαφή με την προπόνηση, έστω κι αν δεν είναι το ίδιο, από το να προπονούνται σε γήπεδο μαζί με τους συμπαίκτες τους.
Με δεδομένη την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας και με τις αθλητικές εγκαταστάσεις να παραμένουν κλειστές τουλάχιστον μέχρι τις 11 Απριλίου, με νέα κυβερνητική απόφαση, προπονήσεις μέχρι τότε δεν πρόκειται να γίνουν. Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα συνεχιστεί όλο τον Απρίλιο, καθώς ο μήνας που έρχεται θεωρείται πολύ δύσκολος, με την έξαρση του ιού να φτάνει στο πικ.
Όλη αυτή η κατάσταση δημιουργεί τεράστια προβλήματα και στο ποδόσφαιρο και μια και μιλάμε για τον Ολυμπιακό Βόλου, τίθεται θέμα οικονομικό και για την βολιώτικη ΠΑΕ.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις