Σκέψεις της ΟΥΕΦΑ για σύμπτυξη των ευρωπαϊκών διοργανώσεων την ερχόμενη σεζόν

Οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν (2020/21) είναι πολύ πιθανό να συμπτυχθούν, βοηθώντας με αυτό τον τρόπο στην ολοκλήρωση της τρέχουσας περιόδου. Αυτό, τουλάχιστον, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Times.

Για να ελαχιστοποιηθούν «οι καταστροφικές συνέπειες» από την κρίση του κορωνοϊού, τα τρέχοντα Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ μπορούν να ολοκληρωθούν ακόμη και τον Αύγουστο του 2020.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Αλεξάντερ Τσέφεριν, πρόσφατα μάλιστα ανακοίνωσε πως οι εγχώριες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις θα χρειαστεί να εκκινήσουν εκ νέου «είτε στα μέσα Μαΐου, είτε στις αρχές Ιουνίου είτε τα τέλη Ιουνίου», προκειμένου να ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν.

Ωστόσο, στο παρασκήνιο η ΟΥΕΦΑ σκέφτεται και άλλες ενδεχόμενες αλλαγές στις εγχώριες και ευρωπαϊκές διοργανώσεις προκειμένου οι αγώνες να… χωρέσουν στο ημερολόγιο. Σε περίπτωση που προκύψει μία τέτοια συμφωνία, η τρέχουσα σεζόν (2019/20) μπορεί να ολοκληρωθεί «στο ξεκίνημα της επόμενης περιόδου», όπως είπε ο Τσέφεριν στην ιταλική La Repubblica. Κάτι που, αυτόματα, θα φέρει λίγο πιο πίσω τη σεζόν 2020/21.

Το υπόβαθρο πίσω από αυτά τα διαφορετικά σενάρια, είναι ο φόβος των συλλόγων για τις μεγάλες οικονομικές απώλειες. Σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί η τρέχουσα αγωνιστική περίοδος, οι ομάδες θα υποστούν τεράστιες ζημίες. Χαρακτηριστικά, μόνο οι σύλλογοι της Πρέμιερ Λιγκ θα χάσουν περί τα 750 εκατομμύρια λίρες από τα τηλεοπτικά δικαιώματα!

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις