Τα τρία καυτά θέματα στην ατζέντα της Σούπερ Λιγκ για το μέλλον του πρωταθλήματος

Τρια καυτά θέματα για το μέλλον του πρωταθλήματος θα απασχολήσουν το Δ.Σ. της Σούπερ Λιγκ, που με βασικό θέμα «παράταση αναστολής των πρωταθλημάτων Σούπερ Λιγκ και συναφή ζητήματα» συνεδριάζει την Πέμπτη 2 Απριλίου στις 16.00, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Το πρώτο είναι ο τρόπος ολοκλήρωσης του πρωταθλήματος, αφού υπάρχει η εκκρεμότητα των πλέι οφ και των πλέι άουτ. Η ΟΥΕΦΑ έδωσε παράταση για την ολοκλήρωση των εθνικών διοργανώσεων μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Η απόφαση ολοκλήρωσης του πρωταθλήματος πρέπει να συνδυαστεί εντός του χρονικού πλαισίου με τις κατάλληλες συνθήκες, κάτι που αυτή τη στιγμή δεν είναι βέβαιο, αφού κανείς δεν γνωρίζει πότε θα αρθούν τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Υπάρχουν και κάποιοι που θα έβλεπαν με καλό μάτι τη διακοπή του πρωταθλήματος, με τη βαθμολογία όπως είναι τώρα μετά την ολοκλήρωση της κανονική περιόδου. Αυτό το συνδυάζουν με ενδεχόμενη αναδιάρθρωση. Δηλαδή να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα και να ανέβουν δύο από τη Σούπερ Λιγκ 2 και το επόμενο πρωτάθλημα να διεξαχθεί με 16 ομάδες.

Πάντως όπως έχει αποφασίσει η ΟΥΕΦΑ μέχρι το τέλος Ιουλίου θα πρέπει να δηλωθούν οι ομάδες που θ’ αγωνιστούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Επομένως με οποιονδήποτε τρόπο θα πρέπει να υπάρξει τελική επικύρωση βαθμολογίας.

Το δεύτερο θέμα που θα τεθεί στο τραπέζι είναι η μείωση των συμβολαίων των ποδοσφαιριστών λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος και της απραξίας τους για λόγους ανωτέρας βίας. Ωστόσο, η όποια μεταβολή όρων συμβολαίου δεν μπορεί να γίνει μονομερώς και χρειάζεται τη συναίνεση του ΠΣΑΠ. Λέγεται πως η μείωση που θέλουν να πετύχουν οι ΠΑΕ είναι από 30% έως 50%.

Το τρίτο θέμα είναι τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Ακόμα κι αν θεωρητικά είναι νωρίς, το θέμα απασχολεί τις ομάδες ιδιαίτερα μετά τη διαφωνία της NOVA για αύξηση από 14 σε 16, μέσω αναδιάρθρωσης.

Αρκετών ομάδων τα συμβόλαια λήγουν το καλοκαίρι, η ΕΡΤ με βάση όσα γνωρίζουμε δεν θα ενδιαφερθεί να περαιτέρω για το πρωτάθλημα και η επόμενη χρονιά, όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση θα είναι μικρότερης διάρκειας απ’ ότι συνήθως. Το φάσμα της μείωσης εσόδων από τα τηλεοπτικά είναι προ των πυλών και επομένως δεν αποκλείεται να πέσει στο τραπέζι πρόταση στροφής στην κεντρική διαχείριση.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις