«Στον Ιωνικό συνάντησα ομάδα επιπέδου Super League»

Συνέντευξη στο επίσημο σάιτ της ομάδας του έδωσε ο Απόστολος Χαραλαμπίδης. Ο προπονητής του Ιωνικού αναφέρθηκε στην πανδημία που ταλαιπωρεί την χώρα μας αλλά και πως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση,  έκανε και ένα μικρό απολογισμό της πορείας της ομάδας, ενώ αναφέρθηκε και στο μέλλον.

Aναλυτικά:

Κόουτς σαν πρώτη ερώτηση και μένοντας στην επικαιρότητα να σε ρωτήσω πως αντιμετωπίζεις την πανδημία. 

Ζούμε σίγουρα όλοι μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Ένα κακό όνειρο που δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε. Αυτό που πρέπει να κάνουμε όλοι είναι να υπακούμε στις συμβουλές των ειδικών. Αυτό κάνω και εγώ. Μένουμε σπίτι λοιπόν για το καλό όλων μας. Υπάρχουν πολλά πράγματα που κάνω όπως να περνάω χρόνο και να παίζω με τις κόρες μου που λόγω δουλειάς μου λείπουν πολύ. Εύχομαι να περάσει γρήγορα όλο αυτό και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα υγιείς.

Πόσο πλήττεται το ποδόσφαιρο από αυτήν;

Η προπόνηση έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Όπως χτυπιέται η οικονομία, χτυπιέται και το ποδόσφαιρο. Τα συμφέροντα είναι πολύ μεγάλα. Μιλάμε για χορηγίες, τηλεοπτικά και μεγάλα συμβόλαια.

Πόσο δύσκολο είναι για μια ομάδα να επανέλθει στις προπονήσεις αν και εφόσον συνεχιστούν οι διοργανώσεις;

Κάτι τέτοιο φαντάζει πολύ δύσκολο. Όλοι γνωρίζουμε πως οι ποδοσφαιριστές δεν γυμνάζονται όπως θα έπρεπε. Ακολουθούν ατομικές προπονήσεις που τους έχουν δώσει οι ομάδες. Από κει και πέρα θα χρειαστεί κάποιος χρόνος για να έρθουν στην ανάλογη φόρμα και να παίξουν ξανά επίσημα παιχνίδια.

Πάμε και λίγο στην ομάδα. Σφαιρικά και μένοντας τρεις αγωνιστικές αν θέλαμε να κάνουμε ένα φλας Μπακ από τότε που έχεις αναλάβει τι συμπέρασμα θα έβγαζες;

Σίγουρα κάναμε βήματα μπροστά σαν ομάδα. Δουλέψαμε παρά πολύ με τα παιδιά αυτό το διάστημα. Η ομάδα αφομοίωσε σε μεγάλο βαθμό αυτό που ήθελα και παίξαμε καλό ποδόσφαιρο. Και φυσικά πολύ μεγάλο βάρος ρίξαμε στο κομμάτι της ψυχολογίας.

Ανέλαβες τον Ιωνικό σε μια δύσκολη στιγμή πόσο εύκολο ήταν να περάσεις τη δική σου φιλοσοφία;

Ναι πράγματι ανέλαβα τον Ιωνικό σε μια δύσκολη στιγμή. Γνωρίζοντας πως η ομάδα είχε να κερδίσει 4 παιχνίδια και ήταν εκτός στόχων εκείνη την περίοδο από τη 2η θέση. Πήρα όμως το ρίσκο να αναλάβω την ομάδα. Σε αυτό με βοήθησαν τα παιδιά που με το επίπεδο τους και τη σκληρή δουλειά που έβγαζαν στις προπονήσεις κατά μεγάλο ποσοστό πέρασα τη φιλοσοφία μου.

Ένα σχόλιο για αυτά που συνάντησες στην ομάδα όταν ήρθες που πολλοί μιλούν για την εξαιρετική οργάνωση της διοίκησης και για τις συνθήκες που κάνετε τη δουλειά σας

Ερχόμενος στον Ιωνικό συνάντησα ομάδα επιπέδου SL και τίποτα λιγότερο όσον αφορά και στο οργανωτικό και στο διοικητικό κομμάτι. Ο κ. Τσιριγώτης έχει δημιουργήσει απίστευτες συνθήκες εργασίας τόσο για κάθε προπονητή όσο και για κάθε ποδοσφαιριστή. Το ποδόσφαιρο κάνει βήματα μπροστά με τέτοιους ανθρώπους στο τιμόνι του και τους χρειαζόμαστε όλοι!

Το μήνυμα για τη συνέχεια

Η ομάδα του Iωνικού έχει όλο το πακέτο. Εξαιρετική διοίκηση, τρομερό κόσμο και χτίζουμε την ομάδα ώστε τα επόμενα χρόνια να βρεθεί στη SL εκεί όπου ανήκει.