Κλείνει η παραλία του Βόλου

Ακόμη πιο αυστηρά μέτρα προστασίας ενάντια στην διασπορά του ιού λαμβάνει ο Δήμος Βόλου. Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος στο “Μαγκαζίνο της Θεσσαλίας” και τον Γιάννη Κολλάτο από την Δευτέρα  και μέχρι και τις 30 Απριλίου κλείνει η παραλία του Βόλου, μετά από εισήγηση της Λιμενικής Αρχής, και συγκεκριμένα θα απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 12 το βράδυ. Αύριο αναμένεται και η σχετική ανακοίνωση.

Το Λιμεναρχείο σύμφωνα με πληροφορίες ανησυχεί πως δεν θα μπορέσει να ελέγξει -λόγω και έλλειψης προσωπικού- την κίνηση των πολιτών που θα υπάρξει με την αλλαγή του καιρού και την αύξηση των θερμοκρασιών. Ο ΟΛΒ, που είναι ο μόνος υπεύθυνος να λάβει την απόφαση σε συνεννόηση με την Πολιτική Προστασία, δήλωσε πως δεν φέρει αντίρρηση και θα εξετασθούν οι κανόνες που θα ισχύσουν για τα Σαββατοκύριακα.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Βόλου είχε σύσκεψη σήμερα με τη λιμενάρχη, τον πρόεδρο του ΟΛΒ και συνεργάτες του και αποφασίστηκε να κλείσει η παραλία, με κιγκλιδώματα, από το λιμάνι μέχρι και τον Άγιο Κωνσταντίνο, για το διάστημα μέχρι τις  30 Απριλίου, προκειμένου να μην γίνονται οι άσκοπες βόλτες που παρατηρήθηκαν τις προηγούμενες μέρες, από κάποιους οι οποίοι δεν τηρούσαν και τις αποστάσεις ασφαλείας.

Ανάλογα μέτρα πιθανόν θα ληφθούν και στον λόφο της Γορίτσας, όπου κατεγράφησαν κρούσματα συναθροίσεων παρά τους περιορισμούς της καραντίνας

Θυμίζουμε ότι ανάλογη απόφαση ελήφθη και για την παραλία της Θεσσαλονίκης σε συνεργασία περιφερειάρχη και δημάρχου.

volosday.gr