Ευθυμιάδης: «Η Τρίγλια πρέπει να υπάρχει στις επαγγελματικές κατηγορίες»

Ο 28χρονος μεσοεπιθετικός μίλησε στο liganews.gr και τον Παύλο Κερασιώτη

Ο Γρηγόρης Ευθυμιάδης αναφέρθηκε στη νέα του καθημερινότητα με την πανδημία του κορονοϊού, την πορεία της Τρίγλιας στην Football League ενώ σχολίασε και τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης.

Αρχικά δήλωσε ο έμπειρος ποδοσφαιριστής:

«Είναι πρωτόγνωρο που συμβαίνει. Είναι δύσκολο όμως αναγκαίο το να μένουμε στο σπίτι. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες η καθημερινότητά μου είναι ίδια. Προσπαθώ να διατηρηθώ σε μια κατάσταση με ασκήσεις και ποδήλατο. Παρακολουθώ ταινίες και παίζω παιχνίδια. Να καταλάβουμε όλοι μας την σοβαρότητα της κατάστασης».

Η μοναδική εκπρόσωπος της Χαλκιδικής σε επαγγελματικές κατηγορίες είναι η Τρίγλια μετά από ένα διάστημα αρκετών χρόνων:

«Ήταν πρωτόγνωρο για την ομάδα η παρουσία στην Football League. Υπήρχε ενθουσιασμός και απειρία ταυτόχρονα. Μας αδικεί βάσει της εικόνας μας η βαθμολογική θέση. Έπαιξε ρόλο η απειρία όμως δεν ήταν μόνο αυτό. Υπήρχαν και άλλοι συντελεστές. Δεν θα έπρεπε να είμαστε σε αυτή τη θέση. Έτσι είναι όμως το ποδόσφαιρο, μετράω το αποτέλεσμα».

Μετά από μερικά χρόνια επέστρεψες στην Football League, πως είναι το επίπεδο της κατηγορίας;

«Θεωρώ ότι είναι αξιόλογο το Πρωτάθλημα, με αξιόλογες ομάδες και παίκτες. Φαίνεται και στις τελευταίες αγωνιστικές διεκδικείται η άνοδος και η παραμονή στην κατηγορία. Δεν υπήρχαν μεγάλες διαφορές και αυτό φαινόταν κάθε αγωνιστική με τα αποτελέσματα. Είναι ανταγωνιστικό και καλό Πρωτάθλημα».

Τι συνθήκες υπάρχουν στην ομάδα;

«Υπήρχε η απειρία. Η Τρίγλια είναι ένα σωματείο που πρέπει να υπάρχει στις επαγγελματικές κατηγορίες. Ο κύριος Ευγενίου και η διοίκηση της ομάδας, είναι πραγματικοί κύριοι και σπανίζουν στις μέρες μας. Θεωρώ ότι είναι κρίμα να μην μείνει στην κατηγορία η ομάδα και για αυτούς τους ανθρώπους. Ομάδα υπόδειγμα με κατάλληλες συνθήκες και για τους νέους».

Άξιζε κάτι παραπάνω στο φετινό Πρωτάθλημα η Τρίγλια;

«Σίγουρα. Αξίζαμε κάτι παραπάνω. Επηρέασαν οι αλλαγές προπονητών. Δεν θα έπρεπε να είναι αυτή η βαθμολογική μας θέση. Έπαιξαν ρόλο πολλά πράγματα. Αν με το καλό συνεχιστεί το Πρωτάθλημα, στις τρεις αγωνιστικές που μένουν, και τις μαθητικές ελπίδες που υπάρχουν, θα κάνουμε το καλύτερο ώστε να μείνει η ομάδα στην κατηγορία»

Για τα σενάρια που κυκλοφορούν για αναδιάρθρωση:

«Είναι κάτι δεν είμαστε οι αρμόδιοι για το πούμε. Υπάρχουν κατάλληλοι άνθρωποι στις θέσεις που είναι για να δουν το καλό του ποδοσφαίρου. Το να γίνει αναδιάρθρωση αλλά να βοηθήσει το ποδόσφαιρο.

Θα είναι μεταβατική περίοδος η μετά κορονοϊού εποχή. Η επόμενη χρονιά θα είναι περίεργη και για τις ομάδες αλλά και τους ποδοσφαιριστές».

*Φέτος ο Χαλκιδικιώτης μεσοεπιθετικός έχει σημειώσει δύο γκολ στην Football League σε 19 παιχνίδια.

**Φωτογραφία της Μαρίας Αρχοντοπούλου

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις