Κορωνοϊός: Ετοιμάζονται για σέντρα στην Γερμανία

Η επιστροφή στη δράση στα γερμανικά γήπεδα, μέσω της διεξαγωγής της 26ης αγωνιστικής, αλλά και την πραγματοποίηση μεοσβδόμαδων παιχνιδιών, για να προλάβουν να τελειώσουν οι υποχρεώσεις εγκαίρως, είναι προ των πυλών!

Ένα είναι το προαπαιτούμενο, πλέον, προκειμένου Bundesliga και Zweiteliga να… σφυρίξουν σέντρα: οι υγειονομικές Αρχές και η πολιτική ηγεσία της χώρας να ανάψουν το «πράσινο φως» για την διεξαγωγή των αγώνων κεκλεισμένων των θυρών…

Οι 36 ομάδες που απαρτίζουν τις λεγόμενες «επαγγελματικές» επιθυμούν να παίξουν τις εναπομείνασες εννιά αγωνιστικές χωρίς πολλές «αγγλικές εβδομάδες», ως τις 30 Ιουνίου. Μάλιστα, αυτό ήταν κάτι που συμφωνήθηκε και στην τελευταία συνάντηση των εκπροσώπων τους.

Το σκεπτικό είναι να δοθεί συνέχεια στο πρώτο ή το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Μαΐου, με την 26η αγωνιστική, την πρώτη που αναβλήθηκε. Ενώ το μοναδικό ματς σε εκκρεμότητα προ κορωνοϊού, αυτό της Βέρντερ Βρέμης με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, αναμένεται να γίνει εντός της εβδομάδας.

Τα Σαββατοκύριακα που θα ακολουθήσουν, η σεζόν θα συνεχιστεί με τις αγωνιστικές υπ’ αριθμόν 27, 28, 29 και ούτω καθεξής. Ανάλογα με την ημερομηνία επανέναρξης των δύο πρωταθλημάτων, ίσως χρειαστεί μόνο μια «αγγλική εβδομάδα», για να ολοκληρωθεί το καλεντάρι κανονικά ως το τέλος Ιουνίου.

Ενώ οι «ελεύθερες» μεσοβδόμαδες ημερομηνίες έχει υπάρξει πρόβλεψη για να χρησιμοποιηθούν είτε για νέες ακυρώσεις ματς είτε για τους αγώνες σε Champions και Europa League, αλλά και Κύπελλο Γερμανίας που ως τώρα έχουν επίσης αναβληθεί.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις