Παπαϊωάννου: Υπέρ της οριστικής διακοπής, δεδομένες οι περικοπές

Για την κρίση που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός στο ποδόσφαιρο μίλησε ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου στο STAR Κεντρικής Ελλάδας.

Ο καθένας θα προσπαθήσει να έχει τη μικρότερη δυνατή χασούρα. Το… ψαλίδι θα πάει σε άλλο επίπεδο και γι’ αυτό ουσιαστικά προϊδέασε ο Παπαϊωάννου. Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Λαμία τάχθηκε υπέρ της οριστικής διακοπής. Ο λόγος φυσικά παρά τις διάφορες προφάσεις είναι πρωτίστως οικονομικός, για να έχει πάτημα στη συνέχεια για όσο το δυνατόν μεγαλύτερες περικοπές. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ενδεχόμενο αύξησης των ομάδων, ώστε να έχει περισσότερες πιθανότητες να συνεχίσει η δική του στην πρώτη κατηγορία.

Αναλυτικά όσα είπε ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου:

Για την τηλεδιάσκεψη και την παράταση που δόθηκε έως τις 24 Απριλίου: «Κάποιες από τις 14 ομάδες είχαμε αυτή την άποψη, χωρίς να διαφωνούμε με την οριστική διακοπή. Έπρεπε πρώτα να δούμε τι θα κάνει η UEFA, ποιες οδηγίες θα δώσει και μετά να αποφασίσουμε. Αυτό που φαίνεται, όμως, είναι ότι δεν θα γλιτώσουμε την οριστική διακοπή για φέτος».

Για το αν είναι υπέρ της διακοπής: «Η πραγματικότητα είναι ότι δεν τελείωσε ο τελευταίος κύκλος του πρωταθλήματος. Αλλά έτσι όπως έχει η κατάσταση, είναι δύσκολο να παίξουν οι παίκτες ποδόσφαιρο φέτος. Άνθρωποι είναι και αυτοί».

Για το αν αξίζει να συνεχιστεί το πρωτάθλημα: «Για μένα θα είναι αλλοιωμένο. Δεν θα μπορούν οι παίκτες να παίξουν όπως μπορούν. Οι ομάδες θα μπουν να παίξουν για πλάκα, αυτό πιστεύω».

Για την αναδιάρθρωση: «Πιστεύω ότι οι πιο πολλές ομάδες θέλουμε την αναδιάρθρωση. Για μένα το σωστό θα ήταν να γίνουν οι ομάδες 16. Το θέμα είναι οικονομικό. Πολλές ομάδες δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο. Πού θα βρεθεί αυτό; Πώς θα υποστηριχτεί όλο αυτό οικονομικά; Μετά την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος θα πρέπει να κάνουμε μία μεγάλη κουβέντα όλες οι ομάδες. Δεν ξέρω πόσες θα συμμετέχουν του χρόνου».

Για τις περικοπές: «FIFA και UEFA κάνουν διάφορα σχέδια. Εμείς οι μικρομεσαίες ομάδες είμαστε στραγγαλισμένες. Δεν ξέρω πώς θα συνεχίσουμε την επόμενη ημέρα. Σίγουρα θα υπάρξουν μειώσεις. Κανένα επάγγελμα δεν έχει μείνει ανεπηρέαστο από αυτή την οικονομική λαίλαπα. Αυτά θα πέσουν στο τραπέζι και μαζί με τους παίκτες και τον ΠΣΑΠ θα βρούμε τη χρυσή τομή. Στο ποδόσφαιρο η επόμενη μέρα θα είναι πολύ δύσκολη. Ειδικά για εμάς τις μικρές ομάδες εξαρτάται από τις επιχειρήσεις μας και τους χορηγούς. Εμείς οι επιχειρηματίες θα πρέπει να βοηθήσουμε αλλού τώρα, υπάρχουν άλλες ανάγκες».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις