Κορωνοϊός: Τι θα γίνει με τα συμβόλαια και την μεταγραφική περίοδο

Η θερινή μεταγραφική σεζόν θα μεταφερθεί και συμβόλαια που ολοκληρώνονται στις 30 Ιουνίου θα επεκταθούν για μικρό χρονικό διάστημα, βάσει προτάσεων που συμφωνήθηκαν από όλα τα μέρη του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FIFA), σε συνομιλίες που είχε με τις συνομοσπονδίες, τις εγχώριες ομοσπονδίες, τους συλλόγους, τους ποδοσφαιριστές και τις διοργανώτριες αρχές, κατέληξαν σε συμφωνία σχετικά με θέματα που προέκυψαν από την πανδημία του Covid-19.

Βάσει κοινής λογικής, η ποδοσφαιρική σεζόν δεν είναι δυνατό να ολοκληρωθεί πριν τις 30 Ιουνίου, όπως υπήρχε αρχικά η ελπίδα. Με την κρίση να είναι παγκόσμια, η FIFA θα ανακοινώσει εντός των προσεχών ημερών το πότε θα ανοίξει το καλοκαιρινό «μεταγραφικό παζάρι», με την Ομοσπονδία να προσπαθεί να εναρμονίσει όσο το δυνατόν περισσότερο τις ημερομηνίες ώστε να διαταραχθούν όσο το δυνατό λιγότερο οι εγχώριες διοργανώσεις και οι σύλλογοι. Η Αγγλία ήδη ανακοίνωσε πως – εκτός απροόπτου – οι μεταγραφές θα αρχίσουν την 1η Σεπτέμβρη.

Ανάλογη επιμήκυνση θα υπάρξει και στα συμβόλαια που ολοκληρώνονται αυτό το καλοκαίρι, με τη FIFA να παροτρύνει τους συλλόγους να προστατεύσουν – όσο είναι αυτό δυνατό – τις θέσεις εργασίας, είτε μέσω ίδιων μέσων είτε ακόμη και με τη βοήθεια των κυβερνητικών μέτρων.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις