Σταϊκούρας: ‘Ερχεται νέο «ψαλίδι» στα ενοίκια επιχειρήσεων και φοιτητών

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας προανήγγειλε ουσιαστικά παράταση για το καθεστώς προστασίας της α’ κατοικίας που λήγει στις 30 Απριλίου. Μίλησε για το Eurogroup της Τρίτης (7/4), ενώ απάντησε και στην κριτική που ασκεί στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για τα μέτρα που έχουν παρθεί είπε:

1. τα δημοσιονομικά μέτρα που έχει πάρει η Κυβέρνηση στην Ελλάδα είναι περισσότερα από αυτά που έχει πάρει η Ισπανία, η Ιταλία, το Βέλγιο και η Γαλλία, δηλαδή μεγάλες χώρες που πλήττονται περισσότερο από την υγειονομική κρίση!

2. εκτός ότι ρίχνει περισσότερα όπλα στη μάχη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, η κυβέρνηση κρατά και “καύσιμα” και για την επόμενη μέρα.

3. ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει άμεσα μέτρα 26 δισ. ευρώ, ενώ όλα τα άμεσα διαθέσιμα από φορείς Γενικής Κυβέρνησης κλπ δεν ξεπερνούν τα 20 δισ. Δηλαδή ζητά να δοθούν 26 δισ. ευρώ μέτρα με διαθέσιμα 20 δισ. ευρώ. «Εδώ είναι ο κίνδυνος να γυρίσουμε σε εθνικές περιπέτειες» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Γενικότερα ο υπουργός Οικονομικών φάνηκε αισιόδοξος πως στο αυριανό Eurogroup θα βρεθούν συμβιβασμοί και λύσεις που έχει ανάγκη η Ευρώπη γιατί, απέναντι στην κρίση αυτή «δεν υπάρχουν καταφύγια ούτε για βουβάλια, ούτε για βατράχια».

Άμεσα πάντως ο Χρήστος Σταϊκούρας προανήγγειλε και επέκταση του μέτρου της μείωσης των ενοικίων, σε άλλες επιχειρήσεις εκτός των ΚΑΔ που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ή και για τα φοιτητικά ενοίκια. Αν και απέφυγε να δεσμευθεί, δήλωσε ότι αξιολογούνται λύσεις και για επιμήκυνση των πληρωμών σε δόσεις που αναστέλλονται για το φθινόπωρο.

Προανήγγειλε εμμέσως όμως και την παράταση στην προστασία α΄κατοικίας, τονίζοντας ότι ήταν η σημερινή κυβέρνηση που έδωσε παράταση στην προθεσμία , η οποία η προηγούμενη κυβέρνηση έλεγε πως θα είχε ήδη λήξει.

Πηγή: Protothema.gr