Εορταστικό ωράριο: Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα τροφίμων

Αλλάζει  το ωράριο των σούπερ μάρκετ τις επόμενες μέρες και για όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα. Συγκεκριμένα τα σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά την Κυριακή 12 Απριλίου.

Πιο αναλυτικά:

Την ερχόμενη Κυριακή 12 Απριλίου τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργήσουν από τις 10 το πρωί έως τις 8 το απόγευμα

Το Μεγάλο Σάββατο το ωράριο λειτουργίας θα είναι από τις 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

‪Στο μεταξύ σε ό,τι αφορά στην επάρκεια αμνοεριφίων για το Πάσχα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης δήλωσε σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1 ότι ‬λόγω των περιοριστικών μέτρων αναμένεται η ζήτηση να είναι χαμηλότερη φέτος και αυτό σημαίνει ότι θα γίνουν λιγότερες εισαγωγές αλλά η εγχώρια παραγωγή επαρκεί για να καλύψει τη ζήτηση. «Κάθε μέρα παρακολοθούμε την αγορά» υπογράμμισε ο υπουργός.

Ωράριο σούπερ μάρκετ μέχρι και το Σάββατο

Με το ισχύον ωράριο συνεχίζεται η λειτουργία των σούπερ μάρκετ, για την εξυπηρέτηση των πολιτών εν μέσω εξάπλωσης του νέου κορονοϊού.

Έτσι, έως και το Σάββατο το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων λιανικής πώλησης τροφίμων διαμορφώνεται ως εξής:

Δευτέρα έως Παρασκευή από 07:00 έως 21:00 και Σάββατο από 07:00 έως 20:00. Με βάση τις αλλαγές που αποφάσισε η κυβέρνηση, τόσο για την κάλυψη των αναγκών των καταναλωτών όσο και για την προστασία των εργαζομένων, τα σούπερ μάρκετ δεν ανοίγουν την Κυριακή.

Σημειώνεται ότι βάσει της εγκυκλίου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων τα σούπερ μάρκετ με ευθύνη των διοικήσεων τους πρέπει να διασφαλίζουν ότι η προσέλευση των καταναλωτών γίνεται τηρώντας την αναλογία του ενός ατόμου ανά 15 τ.μ και με ελάχιστη απόσταση τα 2 μέτρα μεταξύ τους.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις